Gertrudis, una de les bandes imprescindibles de la música festiva i del mestissatge del nostre país, decideix tancar una llarga trajectòria artística amb nou àlbums publicats i més de vuit-cents concerts programats a països com l’Índia, Canadà, Holanda, França, Bèlgica, Luxemburg i als principals festivals de tot l’Estat espanyol.

La petjada de Xavi Ciurans, Xavi Freire, Edu Acedo i Marc Mas al món de la música és innegable i estan considerats com un dels principals exponents de la música festiva d’aquest país, destacant la seva especial contribució a la renovació de la rumba catalana i l’acostament d’aquest gènere a les noves generacions.

De la discografia del grup de la Garriga cal destacar cançons que s’han convertit en himnes intergeneracionals com les populars Samarreta, Bon dia vida, Si Tothom Calla, Tant lluny de tu, o Ara vinc d’enlloc. Fins a nou discs publicats en tots aquests anys, que han comptat amb la producció de grans figures de la música actual com Fernando Illán (productor de Rosario, Ketama i O’Funkillo entre d’altres) o Roger Rodés (Shakira, Nathy Peluso o Macaco entre d’altres).

- Publicitat -

Hereus de Dusminguet, també de la Garriga, Gertrudis ha col·laborat al llarg de la seva carrera amb artistes com Jarabe de Palo, Chambao, Macaco, Peret, La Pegatina, Txarango o Joan Garriga, entre molts altres. I han compartit escenari amb artistes com Kiko Veneno, The Wailers o Gipsy kings, entre altres.

Als concerts de la darrera gira oferiran un repertori on repassaran els principals èxits de la banda que s’acomiadarà d’aquesta manera dels seguidors de diverses generacions que els han acompanyat al llarg d’aquests anys.

El grup de la Garriga s’acomiadarà dels escenaris amb una darrera gira, que
començarà el 20 d’abril al Cruïlla Do Terra Alta i que finalitzarà el dia 23 de
novembre la sala Razzmatazz. Les entrades pel darrer concert es posen a la
venda avui mateix a les vuit del vespre al web de la banda www.gertrudis.com

COMUNICAT OFICIAL DE GERTRUDIS

Tots hem fet algun camí llarg i hem parat un moment per agafar aire. Inhalem i sospirem, ens posem les mans als genolls i abaixem el cap mirant al terra. Parem, estem cansats. Tot sembla haver estat dur i feixuc però, el següent pas és una meravella, aixequem el cap i mirem endavant. Què?! Tot sol he fet tot això? Quines vistes! Són espectaculars, si t’ho expliquen no t’ho creus, tot sol has arribat fins aquí?Doncs si, Gertrudis s’atura per gaudir de la panoràmica que ens ha regalat la vida. Vam sortir ara fa 25 anys a fer un concert a l’institut del poble i, fins ara, no hem parat de traçar un recorregut amb molts adjectius, molt diferents, que no només expliquen la nostra trajectòria sinó la de més d’una generació. Generacions que han traspassat el nostre missatge a la següent i a la següent, la flama que ha mantingut viva la banda, donant suport, escoltant-nos, cantant-nos i ballant-nos.

S’ha fet realitat tot allò que vam somiar un dia, avorrits, a la Garriga, el nostre poble. Hem aconseguit un somni i la nostra responsabilitat és controlar-lo i decidir-ne el final com a bons autors de la nostra obra. Ara que encara tenim forces volem ser conscients d’aquest final de la història, volem participar-hi amb els cinc sentits. És per això que el viatge s’acaba aquí. Diem adéu a 25 anys de trajectòria per tot un país i gran part de l’estranger i diem adéu donant les gràcies.

Volem agrair a tots i cada un dels racons del nostre país que han deixat que entrem a casa seva per la via de les festes major i les seves sales de concert. Per vosaltres fem aquesta última gira de comiat, nostàlgica però plena d’esperança, com sempre ha volgut ser el nostre missatge, un missatge de festa però també de força. Gràcies per deixar-nos traçar un camí de somni! Gràcies per ser-hi i per deixar-nos ser amb vosaltres! Ens veiem a les places!