Aquest dimecres, el cantant nord-americà R. Kelly ha estat sentenciat a 30 anys de presó, després que fa nou mesos fos declarat culpable d’abús sexual i crim organitzat.

R. Kelly havia estat acusat per la fiscalia de Nova York de delictes de crim organitzat, coacció o tràfic de dones i nenes, i per realitzar activitats sexuals il·legals als Estats Units durant 20 anys.

El tribunal també va rebre evidències de com el raper havia obtingut il·legalment documents per casar-se amb la cantant Aaliyah, quan ella tenia 15 anys, tot i que el certificat indicava que en tenia 18. El matrimoni es va anul·lar mesos després.

- Publicitat -

Durant el judici, el músic va mostrar un menyspreu insensible per les seves víctimes i gens de remordiments.

El periple judicial de R. Kelly seguirà el mes d’agost, quan serà jutjat de nou, aquest cop a Chicago, per tràfic d’imatges sexuals de nens i càrrecs d’obstrucció a la justícia. També té pendents judicis d’abús sexual a Illinois i Minnesota.