El músic R. Kelly ha estat condemnat a presó per abús i tràfic sexual i crim organitzat. Després de 6 setmanes de judici – on el raper va renunciar a testificar – un jurat de Nova York l’ha declarat culpable de varis delictes.

R. Kelly havia estat acusat per la fiscalia de Nova York de delictes de crim organitzat, coacció o tràfic de dones i nenes per realitzar activitats sexuals il·legals als Estats Units durant 20 anys.

Després de saber la sentència el músic no va ni immutar-se i es va mantenir fred en tot moment. Els seus advocats ja s’esperaven una sentència negativa pel seu client.

- Publicitat -

Un judici que té uns càrrecs similars que van ser presentats contra ell a Chicago, on va ser detingut el 2019, motiu pel qual estava a la presó des de llavors. Llavors una dotzena de dones van testificar que havien estat objecte de diferents tipus d’abusos per part del músic.

En declaracions a EFE, l’advocada Gloria Allred va afirmar que el raper és el pitjor depredador sexual que ha vist en tota la seva carrera professional. No eren simples relacions entre una persona jove i una de més adulta, com va expressar l’acusat, eren crims comesos contra nenes i en alguns casos contra adultes.

La vida de R. Kelly sempre ha estat carregada de polèmica, ja quan tenia 27 anys es va casar amb la desapareguda cantant Aaliyah, que llavors tenia 15 anys.
El músic també va ser protagonista d’un documental de sis capítols amb més de 50 entrevistes que relataven els abusos sexuals i psicològics que havien patit a mans del raper.