Ed Sheeran pot respirar tranquil, després d’un llarg temps de processos judicials a causa d’una demanda per un suposat plagi.

L’artista Sami Chokri va imposar una demanda contra Ed Sheeran, Steve Mac i Johnny McDaid de Snow Patrol, perquè segons ell, el ganxo de ‘Oh I’ de ‘Shape of you’ era sorprenentment similar al segment de ‘Oh why’ de la seva cançó del 2015.

El jutge Antony Zacaroli ha dictaminat que els compositors no havien copiat ni deliberadament ni inconscientment la pista de Chokri.

- Publicitat -

Els tres artistes han emès una declaració conjunta sobre el dolorós judici després de la seva victòria.

Al llarg d’aquest cas es va parlar molt del cost, però hi ha un cost en la creativitat. Quan estem embolicats en demandes judicials, no estem fent música ni tocant espectacles. Hi ha un cost per a la nostra salut mental. L’estrès que això provoca per tots els costats és immens. Afecta a molts aspectes de la nostra vida quotidiana i de les nostres famílies i amics. No som corporacions, no som entitats, som éssers humans.

Entre altres qüestions també expliquen que creuen que hi hauria d’haver un procés degut per a una protecció legítima i justificada dels drets d’autor. No obstant això, això no és el mateix que tenir una cultura on es facin fàcilment reclamacions injustificades. Això no és constructiu ni propici a una cultura de creativitat.

‘Shape of you’ és una de les cançons del disc “Divide” i actualment és la cançó amb més reproduccions a Spotify amb gairebé 3100 milions. A Youtube, el videoclip suma prop de 5700 milions de visualitzacions.