Les Nits d’Acústica, la versió adaptada del Festival Acústica, ha reunit durant aquest cap de setmana a Figueres les millors propostes musicals del país davant de 15.000 persones que han confiat en les mesures de seguretat del festival i han exhaurit pràcticament totes les entrades.

El festival gironí gaudia enguany de certa normalitat al recuperar espais cèntrics de Figueres com la plaça Catalunya o la plaça Josep Pla. L’escenari estrenat l’edició passada al parc de les Aigües, el segon espai verd de la ciutat, s’ha consolidat com un espai escènic figuerenc de primer ordre.

El lema “La cultura també cura” ha encapçalat una edició fidel a la seva voluntat d’esdevenir el gran parador de la música del país amb concerts memorables dels artistes més populars del moment com Rigoberta Bandini, La Pegatina, Manel, Oques Grasses, Nathy Peluso i Zoo al parc de les Aigües. També les apostes emergents de Reïna, Joina, Somboïts, Marcel i Júlia, Entresol Segona, Magalí Sare i Guillola a l’escenari de la pl. Josep Pla. I, finalment, les propostes més exquisides a la plaça Catalunya com les de Pau Vallvé que s’estrenava al festival figuerenc, Mishima, Ginestà, Macaco en format acústic, Ovidi 4 amb Toti Soler i Els Pets.

- Publicitat -

Per últim, l’Acustiqueta, la programació familiar i diürna al Teatre Jardí, ha acollit amb totes les entrades exhaurides les actuacions de dues de les formacions cabdals de la música familiar. Per un cosat, els Xiula i per altre, la versió familiar de la Di-Versiones, sense cap mena de dubte, un dels clàssics de l’Acústica.

Les Nits d’Acústica van començar dijous passat amb un sentit minut de silenci en memòria del fotògraf Xavi Mercadé a la plaça Josep Pla i ha constat de vint-i-un concerts al llarg de tres dies.
El festival ha donat feina a un total de seixanta empreses i ha estat de nou un revulsiu pel comerç figuerenc. L’organització de Les Nits d’Acústica vol agrair un any més la confiança i la determinació del públic, dels artistes, de l’Ajuntament de Figueres i de la resta d’administracions implicades, dels mitjans de comunicació i de tots els col·laboradors i col·laboradores.