Com el seu anterior àlbum, Highway To Hell (1979), Back In Black va ser produït per Robert John “Mutt” Lange. El seu senzill enfocament d’estudi de Highway To Hell li va donar a AC/DC el seu primer àlbum de platí als Estats Units.

El cantant principal del grup, Bon Scott, va morir inesperadament el 19 de febrer de 1980, deixant el futur de la banda incert. Amb l’estímul d’amics i familiars, Angus i Malcolm Young van començar una breu recerca d’un nou vocalista, triant ràpidament a l’antic líder de Geordie, Brian Johnson (un cantant a què Bon admirava). Brian estava treballant en una línia de muntatge de British Leyland, quan va rebre la trucada de la banda.

Inicialment planificat per gravar Back In Black a Londres, AC/DC i Mutt Lange van aprofitar una sobtada obertura en els Compass Point Studios de Nassau, Bahames. En arribar a l’illa per gravar, Malcom Young va evadir l’arrest quan un agent de duanes li va confiscar breument la seva guitarra. Les sessions d’enregistrament, a més, es van complicar per les tempestes tropicals que van tallar l’electricitat.

- Publicitat -

Trobar “la campanada” perfecte per obrir el primer tema “Hells Bells” no va ser una tasca fàcil. Els intents de registrar les campanes existents en l’església van resultar en bandades d’ocells dispersant cada vegada que una campana sonava. Una fosa a Leicestershire va crear una campana de bronze de 2.000 lliures per a la banda, gravada per un estudi mòbil propietat de Ronnie Lane de The Faces.

El 1993, el pilot de l’exèrcit Michael Durant va ser localitzat després d’un accident a Mogadiscio, Somàlia, després que els equips de recerca toquessin “Hells Bells”, la seva cançó favorita, des de l’avió de rescat. (Els esdeveniments van ser després dramatitzats en la pel·lícula de 2001 Black Hawk Down.)

“Hells Bells” es va usar com a tema d’entrada per al llançador dels San Diego Pares i membre de la Sala de la Fama del Beisbol, Trevor Hoffman, des de 1998 fins a 2010. Va ser una de les primeres vegades que una cançó de rock va acompanyar a un llançador a en acostar-se al monticle.

L’icònic riff d’obertura de “Back In Black” es va basar en una idea que Malcom va tenir durant una prova de so en la gira Highway To Hell.

“Back In Black” va ser triada per acompanyar els astronautes de la nau Drac de SpaceX quan van abordar la missió espacial tripulada a l’Estació Espacial Internacional el 2020.

Les cançons de Back In Black, la cançó homònima i “Shoot To Thrill”, es van usar per posar música a escenes crucials en les dues primeres pel·lícules de Marvel, Iron Man, el 2008 i 2010. AC/DC va llançar una col·lecció de cançons al costat amb el llançament d’Iron Man 2. El tema “Let Em put My Love Into You” va ser infamement citat com un dels “Filthy 15” pel Centre de Recursos Musicals dels Pares, el que va desencadenar un debat sobre el contingut per a adults en la música rock i va resultar en la creació del famós indicatiu Parental Advisory.

“Rock and Roll Is not Noise Pollution” va ser escrit en 15 minuts després que la banda es va adonar que necessitava una cançó més per completar l’àlbum. Escolteu atentament la introducció de “Rock and Roll Is not Noise Pollution” i escoltareu a Brian Johnson encendre una cigarreta i donar una calada abans de començar a cantar.

La portada de l’àlbum, tota negra, era un tribut a Bon Scott. Per insistència d’Atlantic Records, el seu segell de l’època, la banda va permetre que el text estigués vorejat gris. Back In Black es va convertir en el primer àlbum No 1 d’AC/DC, aconseguint el primer lloc en la seva Austràlia natal així com al Regne Unit. Es va convertir en el seu primer àlbum Top 10 als Estats Units, aconseguint el número 4.

Els singles de Back In Black van incloure els senzills de més èxit d’AC/DC a Austràlia fins a aquest moment- “You Shook Me All Night Long” (No. 8) i “Rock and Roll Is not Noise Pollution” (No. 7 ) – i també li van donar a la banda els seus primers singles del Top 40 americà amb “You Shook Me All Night Long” i “Back In Black”. Back In Black és l’àlbum més venut de AC/DC. Ha venut un total de 50 milions de còpies a tot el món, només Thriller de Michael Jackson ha venut més.

La cançó “Back In Black” va ser inclosa en la llista de VH1 de les millors cançons de hard rock de tots els temps (en el lloc 2), en el lloc 187 de la llista de les 500 millors cançons de tots els temps de Rolling Stone i en el lloc 29 de la llista de les 100 millors cançons de guitarra de tots els temps de Rolling Stone.

La cançó “Back In Black” va arribar tard al Top 40 del Regne Unit el 2012, després que AC/DC posés el seu catàleg a disposició a iTunes per primera vegada. Com a resultat, la cançó també va encapçalar la llista d’èxits de rock del Regne Unit i la llista d’èxits de Hard Rock Digital Songs de Billboard aquest mateix mes.

El 2010, l’emissora de ràdio australiana Triple M va emetre el seu “Ultimate 500 Rock Countdown”. Els cinc primers llocs van ser ocupats per cançons d’AC/DC, amb “Back In Black” al número 2.

El mes de juliol de 2020 està sent un mes carregat d’activitat per als fans del grup en el qual la banda ha compartit contingut dels seus arxius, tant inèdit com antic, per a gaudi de moltes generacions incondicionals de la banda. A més, el grup ha llançat una línia de marxandatge específica per celebrar els 40 anys.