Els efectes del coronavirus afecten a tothom i evidentment també al món de la música en directe i països com Itàlia no permeten que s’hi facin concerts per evitar la propagació del virus. Entre els molts artistes que s’han vist afectats per les cancel·lacions de concerts o gires senceres hi ha Pearl Jam, que han anunciat avui que ajornen tots els concerts previstos fins el 23 de juny.

El grup havia de començar el 23 de març la gira de presentació de “Gigaton” pels Estats Units però ha decidit posposar tots els directes. La gira en principi es reprendrà el 23 de juny al continent europeu.

Madonna també ha vist com els darrers concerts de la gira “Madame X Tour” que tenien lloc a París no podran portar-se a terme.

- Publicitat -

Green Day, Foals, Richard Marx, Khalid, My Chemical Romance, Papa Roach, Guns N’Roses, Queen, Louis Tomlinson, Avril Lavigne, BTS o festivals com el Torrowland, Ultra Music o South by Southwest també han hagut de ser cancel·lats i l’última hora s’hi afegeix l’ajornament del Coachella que passa de celebrar-se al mes d’abril a l’octubre.

Una altra conseqüència del coronavirus afecta als meet & greets amb els artistes. Els Kiss han estat una de les bandes que han suspès aquestes trobades amb els seus fans, que per cert són una de les fonts d’ingressos més grans que té la mítica formació. Tot i això el grup segueix endavant amb la seva gira de comiat.

De moment a l’estat espanyol un dels pocs directes cancel·lats ha estat el dels Mando Diao, previst pel 30 d’abril a Bilbao.

Així mateix el Govern espanyol ha emès un comunicat afegint una nova mesura per aturar el coronavirus i que afecta la música en directe en zones com la comunitat de Madrid o Vitòria, on se suprimeixen tots els esdeveniments d’oci i culturals que tinguin un aforament de més de 1000 persones en espai tancat. A més els que tinguin un aforament menor de 1000 persones es reduirà un terç la seva capacitat.