2019 ha sigut un any que ens ha deixat discs millors i pitjors… No obstant això, hi ha hagut grans moments i grans títols que han vist la llum al llarg d’aquests últims 12 mesos. Aguantarà el tipus el 2020? Aquesta pregunta és molt personal, però amb aquesta llista de discs que es publicaran al llarg de les 52 setmanes de l’any que entra, ens podem començar a fer una idea.

Els Amics de les Arts
Després de la separació d’un dels membres fundadors del grup, Eduard Costa, el “trio” ha decidit seguir endavant anunciant que l’any que ve veurà la llum el primer disc en el nou format. Després del seu quart disc “Un estrany poder”, els “Amics” que queden volen donar un cop sobre la taula.

Blaumut
Després de dos anys d'”Equilibri”, el grup de folk-pop català preveuen tornar als escenaris amb un nou disc i una nova gira que iniciarà una nova etapa per a ells a partir de febrer. La producció del disc en qüestió ha estat confiada a Joel Condal i al mateix grup.

- Publicitat -

Sopa de Cabra
Hi ha pocs grups en el panorama del rock en català que puguin fer un retorn més esperat que el de Sopa de Cabra. Aquest cop, però, no es tracta únicament de concerts de reunió, sinó que venen preparats amb un nou disc sota el braç que promet fer realitat els somnis dels amants del rock clàssic català. El disc té previst veure la llum al març i inclourà lletres compromeses amb la realitat política i social del país.

Txarango
Aquest és un anunci dolç i amarg a la vegada. Després de 10 anys als escenaris, Txarango anuncien un disc totalment nou, malauradament, també serà l’últim del grup. Txarango oferirà una última gira autogestionada per una quinzena de ciutats de Catalunya per presentar aquest disc i acomiadar-se com a formació.

Lady Gaga
L’artista va confirmar aquest any que el 2020 veuria la llum el successor de “Joanne“, el seu sisè àlbum d’estudi. Un disc, sens dubte, molt esperat pels seus fans, sobretot després de veure la faceta més interpretativa de la cantant amb ‘Shallow‘.

Rihanna
La cantant de Barbados també ha deixat clar que està llesta per unir-se a la febre dels discs d’estudi per aquest 2020. Amb barreges d’estils, amb reggae fins i tot, l’artista ha plantejat un nom pel disc “R9“, de moment però, no és oficial.

The Killers
La banda de Las Vegas posaran final al seu silenci discogràfic de 3 anys amb “Imploding the Mirage“, que hauria de veure la llum a la primavera de 2020. Amb aquest anunci, The Killers s’ha tornat a llençar a una gira internacional que, de moment, farà parada al Mad Cool Festival (Madrid) i el BBK Live (Bilbao).

Dua Lipa
La cantant publicarà el seu segon disc d’estudi l’any que ve, i promet ser una bomba de rellotgeria anomenada “Future Nostalgia“. La presència de Pharell Williams, Nile Rodgers, Mark Ronson o Calvin Harris com a productors de l’àlbum ja preveu una excel·lència absoluta i un èxit rotund.

Justin Bieber
Fa uns dies va avançar que el 2020 estrenaria un nou tema anomenat ‘Yummy’, que serviria com a carta de presentació d’un nou treball que sonaria molt diferent del què ha fet fins ara.

Selena Gomez
Un dels primers discs que arribarà el 2020 serà “Rare”, un dels treballs més personals de Selena Gomez i del qual ja n’hem pogut escoltar temes com ‘Lose you to love me’, on parla de la relació que va tenir amb Justin Bieber.

Green Day
A principis de febrer seran els Green Day qui posaran ritme a la música amb les seves guitarres a “Father of all…”, un tretzè disc del grup de Billie Joe Armstrong, on la banda vol tornar al seu so més punk rock.

Halsey
Tot el que toca aquesta jove artista es converteix en or i el 2020 arribarà “Manic” el seu esperat nou disc que a més presentarà en directe a Barcelona en un nou concert amb entrades exhaurides. El disc inclou 16 cançons, una de les quals l’exitosa ‘Without me’.

Pet Shop Boys
Un dels grups històrics de la música pop electrònica també publicaran disc de nou amb la producció del seu habitual Stuart Price i amb col·laboracions com les de Years & Years.

Kesha
Després de la seva aventura pel so country amb “Rainbow” Kesha torna al pop que la va triomfar amb temes com ‘Tik Tok’ en aquest nou disc “High road” que compta amb la col·laboració de Brian Wilson de Beach Boys o Dan Reynolds d’Imagine Dragons.

Tame Impala
El quart treball del grup de Kevin Parker s’està fent esperar i és que ja han passat 5 anys des del llançament de “Currents”. Si no hi ha canvis de dates a mitjans de febrer es publicarà “The Slow Rush”.

Weezer
Els Weezer segueixen actius i sense parar d’editar nou material i el 2020 no serà menys i s’espera “Van Weezer”, un disc que els portarà de gira mundial al costat dels Green Day i Fall out boy.

Adele
Fa mesos que esperem el retorn d’Adele amb el relleu de “25” i sembla que les noves cançons es podrien agrupar sota el títol de “30”. Es rumorejava que a finals d’any veuria la llum al disc, però de moment no se’n sap res del disc.

També esperem nous discs de Bombay Bicycle Club, Blossoms, Meghan Trainor, Louis Tomlinson, La Roux, Grimes, Caribou, Noel Gallagher, Circa Waves, Alanis Morissette, Lana del Rey, Nine Inch Nails, Ellie Goulding, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Love of Lesbian, Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers.