El Festival Acústica és un dels festivals més populars i amb més reclam de tot Catalunya, i en sobren els motius. L’Acústica ha mantingut sempre una aposta valenta pels grups festius de la casa en concerts gratuïts que pugui gaudir tothom al centre de la ciutat de Figueres.

Aquest format ha funcionat molt bé al llarg dels anys. Només cal veure el creixement que ha anat patint durant les últimes edicions, superant els 108.000 espectadors l’any passat.

Enguany, el festival de Figueres ha elaborat un dels cartells més increïbles d’aquest estiu, i totalment gratuït. Els grans grups insígnia de la música catalana actual hi seran presents, gaudirem de les veus femenines més imprescindibles i les apostes independents tindran el seu espai dins la programació.

- Publicitat -

Fangoria – Dissabte 31 a les 23:00h a la Rambla

El pop nacional arriba aquest any a l’Acústica de la mà d’un dels grups més importants del panorama musical espanyol de finals del segle XX. Amb Alaska com a líder del grup, Fangoria emplenaran el centre de Figueres en un concert a ritme de gran himnes intergeneracionals com “Dramas y Comedias” o “A Quién Le Importa”.

La Pegatina – Dijous 29 a les 00:00h a la Rambla
Una de les bandes catalanes més populars arreu del món, està vivint un dels moments més dolços de la seva carrera. A l’Acústica portaran el seu explosiu nou espectacle on repassen els seus grans èxits i les cançons del seu darrer disc Ahora o nunca.

Oques Grasses – Divendres 30 a la 01:00h a la Rambla
Els osonencs no podien faltar al festival a la gira de presentació de Fans del Sol. Oques Grasses han esdevingut per mèrits propis el grup de l’any del circuit de la música festiva del país. El seu darrer disc és un dels més radiats i cançons com “In The Night” o “Torno a ser jo” ja són hits intergeneracionals.

ZOO – Divendres 30 a les 23:00h a la Rambla
Els valencians han escollit l’Acústica per fer un dels seus finals de gira abans d’aturar-se un temps per preparar nou disc. ZOO ha creat un estil propi que ha enganxat un públic de totes les edats que fa que els seus concerts siguin tot un esdeveniment.

Buhos – Dissabte 31 a la 1h a la Rambla
Un altre dels grans referents del circuit de festa major del país també han anunciat una aturada per preparar noves cançons. Abans però, el seu directe trepidant i multitudinari farà parada a Figueres. Quan un grup es popularitza a través del boca – orella de punta a punta de l’estat, és que fan o tenen alguna cosa que els fa molt especials.

Iseo & Dodosound – Dissabte 31 a les 00:00h a la plaça Catalunya
La història dels navarresos Iseo & Dodosound s’inicia al voltant del sound system, el dancehall i el reggae. Començant de zero i participant en festivals d’arreu han aconseguit consolidar la seva proposta i esdevenir un dels grups revelació d’aquesta temporada. A la passada edició de l’Acústica van ser una de les sorpreses i van fer que l’espai on actuaven quedés petit. Enguany actuen a l’escenari principal.

Balkan Paradise Orchestra – Divendres 30 a la 1:30h a la plaça de la Palmera
Balkan Paradise Orchestra han esdevingut una de les sensacions de l’any al circuit de música festiva del país i arriben a l’Acústica per demostrar el perquè del seu èxit. Una formació de deu talentoses instrumentistes, que beuen de la música balcànica per construir uns directes trepidants i explosius que sumen adeptes allà on van.

Però l’Acústica no només es redueix als concerts del cap de setmana, també comptarà amb una zona de Food Trucks, un Street Market, una Fira del Disc i moltes sorpreses més!

Aquest és el cartell sencer i la programació: