Ahir diumenge, un centenar de “riggers” es concentraven davant de la Fira de Barcelona per a denunciar la precarietat del sector. Avui, després de 4 dies de vaga, el conflicte s’ha traslladat als jutjats, posant en perill la celebració del festival Sónar.

El Sindicat de Riggers, els muntadors dels elements aeris d’escenaris subcontractats per Fira de Barcelona, denúncia el fet que la institució hagi tret a licitació el Servei de muntadors d’escenes, sense incorporar els requisits legals per subrogar-los, i demanen que aquesta subrogació dels seus contractes formi part del plec de condicions del concurs per a les empreses que organitzin esdeveniments a les seves instal·lacions de Barcelona i l’Hospitalet.

Isaac Flix, portaveu del sindicat, alertava ahir que defensaran el dret a vaga “fins a assolir els drets mínims per treballar a gust i amb seguretat”. L’aturada, convocada fins al 20 d’abril, posa en perill esdeveniments com el Mobile World Congress i, en concret, la celebració del festival Sónar, que té programat el seu tret de sortida per al pròxim dijous.

- Publicitat -

Fira de Barcelona no ha donat cap resposta al Sindicat, i tot i que asseguren haver tingut converses amb els advocats que assessoren els muntadors, no contemplen seure a negociar amb ells.

El desacord paralitzaria la preparació del Sónar, que ha de fer-se del 18 al 20 de juliol, però l’organització del festival ha garantit que aquest es desenvoluparà “amb total normalitat” i ha optat per la contractació de substituts dels vaguistes.

Aquesta contractació vulnera, segons el Sindicat, el seu dret a vaga, i és per aixó que han imposat una denúncia a la institució. Aquesta ja ha estat admesa a tràmit i en les próximes hores les mesures cautelars empreses pel jutge determinaràn el futur d’aquest festival referent de música electrónica i experimental.

Això se suma a altres obstacles als quals l’organització del festival ja ha hagut de fer front, com la cancel·lació de l’actuació d’uns dels plats forts del cartell, el raper i productor A$AP Rocky, ja que es troba detingut en presó preventiva a Suècia des del passat dijous. El raper, que es va veure involucrat en un altercat, no pot confirmar quan serà alliberat i de moment s’ha vist obligat a aturar la seva gira europea.