Després d’aquest caòtic i estrany estiu, tornem a les classes i a la rutina. Nosaltres no ho podem fer de millor forma sinó que recomanant-vos un top 10 de cançons dedicades a aquest mes tan odiat per alguns.

La primera cançó d’aquest top no pot ser altra que ‘September’ del grup Earth, Wind & Fire. Aquesta agrupació d’Estats Units es va formar el 1970 i utilitza diferents estils de música com la música disco, R&B, Funk amb Jazz, soul, gòspel entre altres.

Aquest tema és un throwback al mes de setembre ple de records per al cantant. A més a més, la lletra dóna a entendre que potser la seva boda va ocórrer a aquest mes.

- Publicitat -

A continuació tenim una de les cançons més conegudes de Green Day, ‘Wake Me Up When September Ends’. Green Day és una banda dels Estats Units que se centra en el pop punk i punk rock com estil de música.

Aquesta cançó va ser composta pel cantant Billie Joe Armstrong i tracta sobre el seu pare que va morir per càncer l’1 de setembre de 1982. Després del funeral, Billie es va tancar a la seva habitació i quan la seva mare va trucar a la porta, Billie simplement va dir ‘Wake me up when september ends’, desperta’m quan setembre acabi.

A continuació canviem d’estil completament i passem al jazz. En aquest estil tenim ‘September In The Rain’, un tema compost originalment per Harry Warren i Al Dubin presentat per James Melton en la pel.lícula ‘Melody for Two’.

Aquesta cançó ha sigut versionada per artistes molt importants en la història de la música com The Beatles, Frank Sinatra o Dinah Washington.

Passem als grups de música en català i el primer de tots és Reacció, un grup valencià procedent de la localitat de Pego, la Marina Alta. Reacció ens presenta el seu tema ‘Setembre’ el qual tracta sobre una ruptura. 

Els Pets és un dels grups catalans més coneguts i no podien faltar en aquest top. ‘Setembre’ és una cançó composta al 2018 classificada com gènere pop. Tracta sobre veure el temps i el fet d’observar la vida passar.