Aquest 2020 viurem el Sant Jordi més diferent de tots, confinats a casa i sense la possibilitat de gaudir d’una de les jornades més boniques que tenim al nostre país. No podrem anar a tafanejar per les parades del nostre poble o ciutat, veure els escriptors els llibres que estan signant, comprar la rosa per la nostra persona estimada…

Rituals que cada any fèiem amb tota normalitat que aquest any i a causa del coronavirus no podrem fer. Però per això hem de deixar d’adquirir llibres, ja sigui per nosaltres o per regalar a algú. Hi ha moltes llibreries que ofereixen la possibilitat d’adquirir-los i enviar-los per correu a casa i per tant des de Primera Fila us volem presentar 10 propostes de llibres musicals, ja sigui perquè han estat escrits per músics, com per la seva temàtica.

Cesk Freixas presenta El delta de les paraules, un llibre dividit en tres capítols que simbolitzen el curs d’un riu.

- Publicitat -

Un riu entès com el pas del temps i de la vida i que es divideix en la font, el meandre i el delta, que fan referència a la presa de consciència, la protecció de la memòria i la reflexió sobre la necessitat de posar les paraules en el centre.

 

 

Suu amb la publicació de Fauna o amor, un recull de microrelats i poemes a on l’autora fa un crit a l’amor -a tots els tipus d’amor- i que pel fet de formar part de la seva intimitat, mai s’ha atrevit a posar-hi música i cantar.

La barcelonina explica que Fauna o amor és un viatge per diferents etapes, des de l’enamorament més tòxic i nociu fins a l’alliberament de l’amor, i a on regala al lector passió, dubtes i molta intensitat.

 

El cantant i compositor de La Pegatina Adrià Salas publica Salsa, a on, segons ell mateix explica, el lector descobrirà un Adrià que no havia vist mai fins al moment. “He recuperat velles cantarelles i les faig parlar, ara que els ha arribat el moment.

He preparat per a tu moltes propostes indecents”. En el llibre s’hi podran trobar, de la mateixa manera que a les seves cançons, textos en català i en castellà, dos mons i dues parts ben diferents de la seva manera de ser.

 

La llegenda de la música Paul McCartney ha escrit el llibre Ei, Superavi!, que inclou il·lustracions de Kathryn Dunst.

L’avi és un superaventurer que sap fer coses increïbles. El vols conèixer? Amb la seva brúixola màgica, porta els seus quatre néts a viure aventures trepidants.

Uneix-te a ells i podràs muntar peixos voladors, esquivar estampides i escapar d’allaus! Una història genial per a tota la família

El periodista Tito Lesende presenta Los 100 mejores discos de rock en directo, una selecció dels discs més importants de la història del pop rock.

Un llibre ple d’anècdotes, on es mencionen fins a 66 discs en directe i tot i que segur que algun lector trobarà a faltar algun títol, gràcies a les mencionades anècdotes la lectura és d’allò més amena.

Els discs estan ordenats de forma cronològica, des dels anys 60 i pràcticament fins a l’actualitat.

La història de la música està plena de dones, això és innegable. Si bé una altra cosa és que mai hagin aconseguit el reconeixement i l’admiració que es mereixen. És per això que aquí us recomanem un llibre que posa en relació la música moderna i les dones a través d’un exhaustiu treball de camp, “Ellas cantan, ellas hablan” de Toni Castarnado.

Un total de 101 dones prenen la paraula en el món de la música en aquest recull d’entrevistes realitzades per Toni Castarnado, amb una part d’arxiu i una altra d’exclusives d’aquest llibre. Aquí trobareu dones de totes les edats i estils, repartides per tot el món. Moltes conegudes, però d’altres gairebé anònimes, però totes amb un denominador comú: una història interessant.

Nathy Peluso sempre ha tingut molt clar la feina i la lluita pel seu somni, des de les primeres passes fins a convertir-se a poc a poc en la figura que actualment representa, i així queda demostrat al llarg de les pàgines de “Deja que te combata”.

Després de passar per desenes de ciutats d’Amèrica Llatina i Europa, i acumular milers de seguidors, Peluso és una de les icones femenines més importants de la música urbana i llatina. Aquest llibre, doncs, és una forma de celebrar aquest intens recorregut.


Peter Hook , baixista de Joy Division i New Order, ha publicat “The Haçienda, como no dirigir un club” on narra amb humor i molt de ritme la seva experiència no només com a baixista de dos dels grups més importants de la música britànica, sinó també com a copropietari obligat d’un dels clubs més influents de tots els temps.

 

Aquesta hilarant i despreocupada història de The Haçienda, explicada per un narrador excepcional, que va veure com la mala gestió, la violència del crim organitzat de Manchester, una administració pública bel·ligerant i errors d’amateur de tota mena van posar fi a la vida d’un club llegendari.

La fascinació global per David Bowie mai deixarà d’existir, tot i que ja fa quatre anys que ens va deixar. “The Rise of David Bowie”, doncs, és un dels millors homenatges que se li poden fer a la seva figura.

El volum és un recull de fotografies i material engendrat pel periodista britànic Mick Rock durant els anys en què David Bowie es feia conèixer com Ziggy Stardust. 300 pàgines embolicades per una tapa dura, amb unes dimensions de 22,6 x 31,6 cm i 2kg de pes amb fotografies a tot color i alta definició del nostre estimat “Duc Blanc” és un dels millors regals per a aquest Sant Jordi.


Mick Wall ha publicat “Led Zeppelin: Cuando los gigantes caminaban por la tierra”, gairebé set-centes pàgines destinades a destramar tot el que va significar una de les bandes més grans i importants de la història del rock. Amb un inevitable caràcter enciclopèdic, però també amb un marcat accent crític i amb ganes de donar una altra perspectiva a una història ja molt coneguda i explicada. No sorprendrà pel que fa a estructura i guió, però. Aquí s’hi pot trobar tot el que un s’espera d’un llibre com aquest: declaracions, entrevistes, reflexions… Però tot unit de manera perfecta, fent que la lectura, tot i ser realment voluminós, sigui dinàmica i, fins i tot, vertiginosa.