Avui a la matinada el Radio City Music Hall de Nova York ha acollit l’entrega dels MTV Video Music Awards d’aquest any. El premi més significatiu, el de Vídeo de l’any, se l’ha emportat Camila Cabello per “Havana”, i ha sigut entregat per Madonna, qui ha despertat crítiques a les xarxes socials pel seu discurs en honor a la gran reina del soul Aretha Franklin, que ha mort recentment. En el discurs, Madonna explicava com un error en una de les seves pròpies actuacions on cantava “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” va canviar el trancurs de la seva vida i la seva carrera. Aquest enfocament a parlar de si mateixa en lloc de mencionar més a la mateixa Aretha va fer que molts usuaris la critiquessin a les xarxes.

Després, entre les actuacions més destacades cal mencionar la d’Ariana Grande, que per “God is a Woman” ha recreat l’Últim sopar del Leonardo Da Vinci  però amb les seves ballarines. També ha destacat Jennifer Lopez, qui ha rebut el Video Vanguard Award i ha realitzat una actuació de 10 minuts fent una barreja de les seves cançons més conegudes, com “Waiting for tonight”, “On The Floor” o “Ain’t Your Mama”.

Un altre que ha sorprès ha sigut Travis Scott, qui ha tret a l’escenari al mateix James Blake per cantar “Stargazing” i “Trying to Bo Good”. Per altra banda i com a fet destacable, Post Malone ha compartit escenari amb Aerosmith per cantar “Rockstar” i “Dream On” entre d’altres, fet que ha estranyat a tothom.

- Publicitat -

Precisament ha sigut “Rockstar” la que s’ha emportat el premi a Cançó de l’any, competint de primera mà amb el premi a Millor artista nou, que se l’ha emportat Cardi B, qui ha inaugurat la gala com a primera aparició pública després de donar a llum fent com que alletava el seu bebè (no era la seva filla). A més, també ha guanyat el premi a Millor Col·laboració per “Dinero” amb J Lo i DJ Khaled i a Cançó de l’estiu amb J Balvin i Bad Bunny per “I Like It”.

El premi al Millor vídeo pop se l’ha emportat Ariana Grande amb “No Tears Left to Cry”, i el Millor vídeo de Hip-Hop ha sigut “Chun Li” de Nicki Minaj i el Millor vídeo latino ha sigut “Mi Gente” de J Blavin i Willy William. Finalment, “This is America” de Childish Gambino s’ha emportat el Millor vídeo amb missatge i Millor coreografia i Hialey Kiyoko s’ha emportat el Premi “Push“.