Amb només tres àlbums publicats a principis dels anys 90, la banda liderada pel tràgic Kurt Cobain va revolucionar completament l’escena musical mundial en rebutjar el hair-rock i la dèria dance dels anys 80 per recuperar l’autenticitat del rock amb la força del punk. L’escena alternativa, amb Seattle com a principal olla de cultiu, va passar a sonar a les ràdios comercials de mig món, i les cançons de Nirvana van esdevenir himnes per tota la Generació X. Aclamats per la crítica i admirats per joves d’arreu del món, 25 anys després de la publicació del seu primer àlbum entren a la paret de les estrelles que és aquest Saló de la Fama.
La seva inclusió va ser celebrada ahir amb un concert dels membres restants de la banda, Dave Grohl i Krist Novoselic. La veu del grup, que originalment pertanyia al principal absent de la nit Kurt Cobain, la van posar diverses artistes convidades, com Lorde o Joan Jett.

- Publicitat -