Foto: David Ruano

Dagoll Dagom, la icònica companyia catalana, ha presentat aquest divendres 5 d’abril els actes de celebració del seu 50è aniversari i ha desvetllat el repartiment de l’última versió de Mar i Cel encapçalat per Jordi Garreta (Saïd) i Alèxia Pascual (Blanca). La nova reposició serà dirigida per Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel i suposarà el seu comiat definitiu dels escenaris.

A més de Mar i Cel, la companyia també ha preparat diferents accions per celebrar el seu 50è aniversari. Un dels plats forts serà la gala La gran nit de Dagoll Dagom en el marc del Festival Grec 2024, on es representaran les escenes i cançons més emblemàtiques de cada musical, interpretades per actors i actrius que han format part de la companyia. Una exposició al vestíbul i en diferents espais del Teatre Victòria relatarà la trajectòria de Dagoll Dagom a través de fotografies, textos evocadors, materials i vestuaris. També s’editarà un catàleg commemoratiu especial amb imatges visuals dels moments més significatius de la seva trajectòria teatral, així com un disc en format vinil amb els millors temes musicals de Dagoll Dagom.

Els actes de celebració del 50è aniversari

- Publicitat -

Per celebrar els 50 anys de trajectòria, la companyia ha preparat un seguit d’accions amb l’objectiu de compartir records i experiències acumulades al llarg d’aquestes cinc dècades.

El tret de sortida d’aquesta celebració serà la gala commemorativa La gran nit de Dagoll Dagom l’11, 12 i 13 de juliol al Festival Grec. Un concert multitudinari amb l’Original Soundtrack Orquestra -format per quaranta-un músics i un cor de vint cantaires- i un grup de vint-i-sis artistes que han passat per la companyia al llarg d’aquests anys. L’actor, cantant i director Daniel Anglès dirigirà la vetllada, durant la qual sonaran les músiques i s’interpretaran les cançons més conegudes de la història de Dagoll Dagom. L’espectacle comptarà amb la participació d’actors i actrius com Víctor Arbelo, Roger Berruezo, Anna Castells, Mariona Castillo, Jordi Coll, Xavi Fernández, Guillem Fole, Elena Gispert, Eloi Gómez, Carlos Gramaje, Pol Guimerà, Júlia Jové, Mercè Martínez, Pep Molina, Muntsa Rius, Ana San Martín, Isabel Soriano, Teresa Vallicrosa i Mone, entre d’altres i amb la col·laboració de Pep Cruz, Elena Gadel, Àngels Gonyalons, Ivan Labanda, Ferran Rañé i Nina.

Un altre dels actes commemoratius serà una exposició-instal·lació que ocuparà el vestíbul i diferents espais del Teatre Victòria i que relatarà la trajectòria de Dagoll Dagom a través de fotografies, textos evocadors, materials i vestuaris. Una oportunitat de fer un viatge històric per les diferents produccions on el públic transitarà per tots els estils teatrals que Dagoll ha anat incorporant al llarg dels anys. Un recorregut heterogeni que va des de l’opereta fins al rock català passant pel gènere de teatre musical de creació.

La companyia també està preparant un catàleg commemoratiu especial que capturarà els moments més significatius de la seva destacada història teatral. El catàleg vol ser un record immersiu de l’univers Dagoll Dagom i inclourà imatges visuals de la darrera producció de Mar i Cel, així com una crònica apassionant de la trajectòria d’una de les companyies catalanes més transcendentals, amb emotives declaracions dels membres de l’equip de direcció.

La música també tindrà un paper destacat en la celebració dels 50 anys, amb l’edició d’un disc en format vinil amb els millors temes musicals de Dagoll Dagom, que anirà acompanyat d’un llibret amb les lletres de les cançons escollides i contingut fotogràfic dels espectacles, un objecte de col·lecció pels fans de la companyia.

El repartiment del nou Mar i Cel

Aquest divendres 5 d’abril Dagoll Dagom també ha donat a conèixer el repartiment del nou Mar i Cel que s’estrenarà al setembre al Teatre Victòria. Alèxia Pascual al paper de Blanca i Jordi Garreta al paper de Saïd encapçalen el repartiment del nou Mar i Cel. Pascual va ser la 3a finalista de la 2a temporada d’Eufòria, el talent show musical de 3cat. Garreta ha participat en obres de teatre com El Médico i en sèries com Cuéntame cómo pasó, Frente al Mar i Moebius.

Completen el repartiment Abel García com a Joanot, Albert Gràcia com a Hassèn, Berta Luna com a Idriss, Xavi Fernández que repeteix com a Don Carles, Eloi Gómez com a Ferran i Arquebisbe Ribera, Clara Renom com a mare de Saïd i Teresa, Sergio Escribano com a Malek i Soldat, Candela Díaz com a Maria i Dona Morisca, Esteve Roig com a Osman i Soldat, Cisco Cruz com a Salam, Baró de Dènia i Soldat, Albert Mora com a Felip II Rei d’Espanya, Albanès i Soldat, Anna Alborch com a Reina Margarida d’Àustria, Carme i Dona Morisca, Bittor Fernández com a Felip, Duc de Lerma i Caporal, Estel Aparicio com a Saïd nen i Montserrat, Carme Giner com a Rosa i Dona morisca, Biel Llongueras com a Adberrahïm i Idriss II, Guillem Ripoll com a Mut i pare de Saïd i Guillem Fole com a Mohamed i Soldat.

El nou Mar i Cel comptarà amb 20 intèrprets i una orquestra formada per 13 músics.

A Primera Fila hem pogut parlar amb tres dels protagonistes del repartiment, així com els històrics Joan Lluís Bozzo i Anna Rosa Cisquella, que ens han parlat del procés de càsting, de la història de Dagoll Dagom, així com del present i futur del teatre musical en català.