Foto: Marc Mampel

Aquest octubre el nou Espai Texas serà una realitat i obrirà per primer cop les portes al públic. Els actes inaugurals començaran el 6 d’octubre amb la presentació del projecte, la programació de la temporada teatral i de les primeres pel·lícules que es podran veure el cinema. El 13 d’octubre s’estrenarà el primer espectacle al Teatre Texas: Pongo, un espectacle d’improvisació i humor creat per Judit Martín, Alba Florejachs i Mónica Ballesteros produït per Barc Produccions. L’endemà, el dia 14, hi haurà una presentació exclusiva per a les més de 2000 persones que van participar en la campanya de micromecenatge que ha servit per finançar part de la remodelació de l’equipament.

Les altres cites destacades seran: el 18 d’octubre amb l’estrena d’Austràlia, un text escrit i dirigit per Israel Solà produït per Flyhard Produccions; el 18 d’octubre amb l’inici de les primeres projeccions a les sales dels Cinemes Texas; i el 25 d’octubre amb la inauguració institucional amb presència d’autoritats que inclourà una projecció d’un curtmetratge i una funció especial de teatre.

Actualment, l’equipament es troba en la fase final d’obres de millora i rehabilitació, que convertiran els antics Texas en un espai que combinarà cinema, teatre i bar. La reactivació dels Texas és possible gràcies a la unió de dues empreses que aglutina una dotzena de professionals de diverses generacions amb una dilatada trajectòria en l’àmbit de la producció, exhibició, distribució i comunicació cultural a Catalunya: Cinema Illa Mesina i Texas Teatre. El projecte compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura. També hi col·laboren Òmnium Cultural, entitat que ha facilitat el projecte des de la seva posada en marxa, la cooperativa Abacus i l’empresa Parlem.

- Publicitat -