El Teatre Texas començarà la seva primera temporada a l’octubre recuperant l’èxit Austràlia, escrit i dirigit per Israel Solà. L’obra és va estrenar el curs passat a la Sala Flyhard i va exhaurir en poques setmanes totes les localitats.

Es tracta d’una comèdia dramàtica amb aires de ‘road trip’ que narra la història de tres dones que s’han d’enfrontar al gran dilema de tenir, o no, descendència. Ester Cort, Meritxell Huertas i Carme Poll protagonitzen aquesta obra que reflexiona sobre els vincles familiars a partir de la història de tres germanes: Elena i Mercè, que viuen a Barcelona, i Laia, resident a Austràlia. Totes tres es retroben quan la Laia li demana a l’Elena si li donaria un òvul per poder engendrar un fill amb el seu marit (interpretat per l’actor Brian Lehane).

Austràlia suposa el debut dramatúrgic d’Israel Solà, fora de la seva companyia habitual, La Calòrica. El text parteix d’una vivència d’una persona de l’equip artístic i tracta també sobre les pors, les pressions, els desitjos i les frustracions que genera la maternitat.

- Publicitat -

La temporada teatral de l’Espai Texas també estarà marcada per l’estrena de Pongo, nou espectacle de les actrius Judit Martín, Alba Florejachs i Mónica Ballesteros. Es tracta d’una comèdia que porta més enllà el gènere de la improvisació teatral.

L’espectacle parteix dels “pongos”, dit també dels objectes decoratius de dubtós gust o utilitat que hi ha a totes les cases, que el públic porta al teatre. Els pongos amaguen centenars d’històries i anècdotes a través de les quals les actrius faran aparèixer desenes de personatges protagonistes de divertides i hilarants històries. Un gran homenatge a tot allò inútil.

Després d’una primera i exitosa gira pel territori, Pongo es podrà veure per primera vegada a Barcelona.

L’Espai Texas, el nou equipament cultural de Barcelona

El projecte del nou Espai Texas serà una realitat a partir de l’octubre. L’obertura serà possible gràcies als suport públic, les aportacions privades dels socis impulsors però també gràcies a les 2032 persones que han participat d’una campanya de micromecenatge a través de la qual s’han pogut recaptar 138.970€.

Actualment l’equipament es troba en ple procés d’obres de millora i rehabilitació, gràcies a les quals l’antic cinema Texas es convertirà en un espai pionner que combinarà cinema, teatre i gastronomia. El projecte, que preveu començar l’activitat a l’octubre, mantindrà dues sales de cinema que projectaran pel·lícules d’estrena, supervendes internacionals doblades al català i pel·lícules de reestrena en versió original subtitulada al català. El teatre de l’Espai Texas tindrà un aforament per a 200 persones, i es convertirà una salaque combinarà estrenes contemporànies i comercials amb èxits nascuts en sales de proximitat i que necessiten fer el salt a aforaments més grans.