Foto: Marc Mampel

El projecte del nou Espai Texas que es va presentar el passat mes de març en roda de premsa avança amb força gràcies al suport popular i veïnal que ha obtingut des del primer dia la campanya de micromecenatge engegada per garantir el finançament necessari per la rehabilitació i renovació de l’equipament, que es trobava tancat des de març de 2020.

El 16 de març va néixer la campanya a través de la web espaitexas.cat i de la plataforma Goteo.org amb l’objectiu mínim de recaptar 30.000€ per optar a una segona fase de 40 dies més per arribar a la xifra òptima de 195.000€, finançament necessari per posar en marxa les reformes de l’equipament. Les persones que vulguin poden continuar fent les seves aportacions i, a canvi, obtindran recompenses com entrades de cinema, teatre o accés a avantatges i activitats exclusives. La plataforma Goteo, a més, permet que les aportacions a partir de 150€ es puguin desgravar fins a un 80% a la declaració de la renda, en el cas de les persones físiques, i un 35%, en el cas d’entitats i empreses privades.

Fins al moment, 1.415 cofinançadors han fet confiança en el projecte i han fet aportacions econòmiques per valor de 103.064€. Les aportacions amb més cofinançadors són les de 20€ seguides per les de 25€ i 70€. Destaquen també les de 250€, 450€ i 1.000€. Les recompenses més sol·licitades són entrades anticipades de cinema i teatre així com personalitzar les butaques amb el nom dels mecenes.

- Publicitat -

La iniciativa està impulsada per dues empreses formades per un equip intergeneracional de professionals amb una dilatada trajectòria en el sector del cinema, les arts escèniques i la comunicació cultural i respon a la crida popular per recuperar aquest espai emblemàtic. El projecte contempla el manteniment de dues sales de cinema en català i la creació d’un nou espai escènic amb capacitat de 200 localitats, que ocuparà dues de les quatre antigues sales d’exhibició.