Dagoll Dagom torna a pujar a l’escenari amb el que serà el seu darrer espectacle, L’alegria que passa. L’espectacle és la culminació de més de dos anys de feina des de la seva concepció fins al moment d’aixecar el teló. Després d’aquest muntatge, la companyia té previst fer una quarta i darrera reposició de Mar i cel el 2024 abans de plegar veles definitivament el 2024, després de gairebé 50 anys de trajectòria.

L’alegria que passa, de Santiago Rusiñol, s’estrena oficialment l’espectacle dilluns dia 6 i a partir de llavors oferirà funcions els dijous (20h) divendres (20:30h), dissabtes (17h i 20h) i diumenges (18:30h). Entre setmana també es duran a terme funcions per a instituts.

L’alegria que passa és un espectacle que ha estat concebut des d’un bon inici fusionant diverses disciplines: text, cant, música i dansa. L’equip artístic compta amb Marc Rosich (text i direcció d’escena), Andreu Gallén (música i direcció musical) i Ariadna Peya (direcció coreogràfica). La dramatúrgia la firmen tots tres juntament amb Anna Rosa Cisquella, productora artística de l’espectacle. El disseny d’escenografia i vestuari és d’Albert Pascual i la caracterització de Clàudia de Anta.

- Publicitat -

Pel que fa a la companyia, Dagoll Dagom es retroba amb Àngels Gonyalons, que va interpretar el paper de Blanca en la primera producció de Mar i cel el 1988, i també repeteix amb Mariona Castillo, protagonista de Cop de rock. La resta de l’elenc està format per Jordi Coll, Júlia Genís, Eloi Gómez, Pol Guimerà, Basem Nahnouh, Pau Oliver i David Pérez-Bayona.

Sinopsi

Un poble gris, monòton i industrial veu trencada la seva rutina laborable amb l’arribada d’un gran espectacle musical. La companyia ha sigut contractada per l’alcalde del poble i propietari de l’única fàbrica en tota la població.

Joan (Pau Oliver), el fill de l’alcalde que està a punt de casar-se amb la seva parella Lina (Júlia Genís), està enamorat de la gran estrella Zaira (Mariona Castillo) i vol fugir amb ella lluny del poble gris. Zaira, en canvi, està esgotada de la seva vida nòmada i desitjaria quedar-se a viure al poble i portar una vida amb tranquil·litat. Al seu costat Puck (Jordi Coll), agressiu mànager, la maltracta creient-la de la seva propietat i li exigeix que continuï. L’autoritari i fals demòcrata alcalde obliga el seu fill Joan a desistir dels seus somnis.

Mentre la representació de la nit es prepara, els líders dels dos mons, el Clown i l’Alcalde, tots dos interpretats per Àngels Gonyalons, veuen les conseqüències que té que els dos mons es barregin.