Els sabadellencs donen el tret de sortida a l’estiu amb “Sempre joves x10” la segona part del projecte que aniran construint al llarg de l’any. El passat febrer van publicar un EP de 4 cançons, anomenat “Sempre joves x1” on van presentar sons nous i col·laboracions sorgides del seu viatge a l’Argentina. Ara, amb aquest nou projecte ens mostren cinc cançons amb uns ritmes frescos alhora que variats, on podem trobar des de reggaeton fins a house techno o mambo. 

Flashy Ice Cream sembla tornar a escena trepitjant fort. Tot i les noves influències pel que fa especialment als ritmes, podem reconèixer als Flashy de sempre, amb unes barres molt característiques que ens recorden als seus inicis.

En aquest volum de “Sempre joves” actualment hi trobem una col·laboració amb la Mushkaa, “Atracció magnètica”, el senzill de l’EP. La cançó aporta uns ritmes urbans molt propis del grup i alhora estableix una gran aposta per ser la cançó de l’estiu. 

- Publicitat -

Si parlem de col·laboracions, però, també cal remarcar que n’hi ha una de sorpresa, que no descobrirem fins al mes de juliol. Hi ha moltes possibilitats de qui podria ser la persona o les persones escollides, però segons sembla ens haurem d’esperar per confirmar o desmentir les nostres teories.

El projecte musical, de poc més de 15 minuts de durada és un recorregut per les diferents facetes musicals que el grup domina dins el panorama urbà en català. La cançó que més sorprèn és, sens dubte, ‘Boig X tu’, on han transformat un himne de la cultura catalana com és “Boig per tu” de Sau, donant-hi un toc més actual, com deixen clar amb “Dins el meu roncola veig reflexada la teva llum”. Una declaració d’intencions per obrir pas a la resta de cançons. 

‘Isinonia’ i ‘Com ho fas’ són la prova que els de Sabadell mantenen la seva essència tan característica, parlant de situacions quotidianes i fent ús d’algun doble sentit. Potser la cançó que dista més de tot el conjunt del disc és ‘Quan em tornes a mirar’, que ja coneixíem des de l’estiu passat, i sobta una mica trobar-la en aquest nou EP. De totes maneres, cal reconèixer que és una bona cançó, enganxosa i difícil de treure’s del cap. 

“Sempre joves x10” és un nou projecte, on trobem als Flashy Ice Cream de sempre. Cinc cançons que faran amena aquesta espera fins a descobrir la col·laboració secreta. Un projecte musical que sona a estiu, a festa, i sobretot, a sentir-se jove. La banda sonora idònia per aquest estiu.

 

CRÍTICA
NOTA
8
flashy-ice-cream-inicia-lestiu-amb-sempre-joves-x10Els sabadellencs donen el tret de sortida a l’estiu amb “Sempre joves x10” la segona part del projecte que aniran construint al llarg de l’any. El passat febrer van publicar un EP de 4 cançons, anomenat “Sempre joves x1” on van presentar sons nous...