Aquest és sens dubte l’any de Dua Lipa. Semblava que amb “Future Nostalgia” (2020) havia arribat al seu punt més àlgid, però amb els singles que va començar a publicar fa uns mesos, va deixar les expectatives molt altes. 

‘Houdini’, ‘Training Season’ i, recentment, ‘Illusion’ —el videoclip va ser rodat a la piscina olímpica de Montjuïc amb la ciutat de Barcelona de fons— ens van deixar amb ganes d’escoltar molt més de la seva nova versió, que semblava tirar cap a un pop disco. I així ha sigut. “Radical Optimism” té l’essència pop que tant ens agrada de la britànica, l’estil semblant i la qualitat que ja va mostrar a “Future Nostalgia” i un toc més dance i disco dels setanta.

Atacar les ex de la teva parella ja no està de moda

Quan una noia es fa un canvi als cabells, tothom ha de saber que és perquè hi ha hagut un gir radical a la seva vida i està a punt per a una nova batalla. Fa uns mesos, Dua Lipa va aparèixer amb els cabells tenyits després d’haver esborrat totes les seves publicacions a Instagram. I, ara, el nou àlbum comença amb ‘End of an Era’. És l’anunci d’una nova faceta.

- Publicitat -

Les 11 cançons d’aquesta nova era volen fer justícia al títol de l’àlbum. Totes estan impregnades optimisme radical que mostra una Dua més madura envers les relacions, les ruptures i les noves parelles de l’ex. A ‘Maria’, per exemple, en comptes de criticar l’ex del nòvio li agraeix tot el que ha fet per ell. Això, sense evitar mostrar-se vulnerable o fràgil, com en el cas de ‘Happy For You’ o ‘These Walls’. 

L’àlbum no arriba als 40 minuts, però tampoc fa falta. No hi ha cap cançó que destaqui considerablement per sobre de les altres, però totes tenen alguna cosa que fa que se t’enganxin. Potser els seus cabells han canviat més que la seva música, però a Dua Lipa l’actitud i la vibra de noia pop li funciona molt bé. I, a més, sap com fer-ho per captivar el seu públic. 

CRÍTICA
Nota
7
radical-optimism-i-la-nova-era-de-dua-lipaAquest és sens dubte l’any de Dua Lipa. Semblava que amb “Future Nostalgia” (2020) havia arribat al seu punt més àlgid, però amb els singles que va començar a publicar fa uns mesos, va deixar les expectatives molt altes. ‘Houdini’, ‘Training Season’ i, recentment, ‘Illusion’...