Billie Eilish publica el seu tercer àlbum, “HIT ME HARD AND SOFT”. Després de l’èxit de “Happier Than Ever”, on vam poder escoltar-la en diferents registres i estils, podíem esperar qualsevol cosa. Veuríem la Billie misteriosa i discreta de sempre, o ens sorprendria amb una nova personalitat? Aquest nou treball és una combinació perfecta de les dues opcions.

Les cançons com a diari personal

Com sempre, la cantant s’obre en canal amb les seves lletres directes i sinceres i la seva veu dolça i delicada. D’una banda, no perd la seva manera de cantar xiuxiuejant que la fa inconfusible. Però també trobem temes on ens regala una potència que és difícil de trobar en els seus temes. A ‘Happier Than Ever’, la cançó que donava títol al seu anterior àlbum, va ser on vam veure una Billie més desfrenada. Ara, ens dona aquest caramelet en petites dosis, a cançons com  ‘BIRDS OF A FEATHER’ o ‘THE GREATEST’, que tot i que conserven l’essència 100% original de l’artista, també mostren la seva nova faceta més atrevida amb la veu.

El que no perd mai, és l’honestedat amb què comparteix els seus sentiments i experiències vitals. Aquest disc és especialment introspectiu. ‘L’AMOUR DE MA VIE’ ens parla de com li ha trencat el cor a una altra persona, i a ‘LUNCH’ revela explícitament la seva atracció cap a una altra noia, cosa que ha causat un gran furor després que la seva sexualitat hagués estat qüestionada durant molt de temps. Aquesta serà, sens dubte, la cançó que despuntarà més de tot l’àlbum. Només escoltant-a una vegada, el ritme i la melodia et queden dins del cap la resta del dia, i pocs dels altres temes tenen aquest component.

- Publicitat -

La producció no falla mai

Com no podia ser d’una altra manera, la producció del seu germà Finneas és impecable. Mantenint l’essència electrònica plena d’efectes sonors que tant caracteritza el duet, també hi trobem la presència de tocs molt vuitanters, amb els baixos i els sintetitzadors. I, a més, alguns temes aposten per una sonoritat més acústica. En conjunt, aquesta mescla aconsegueix conservar el que tant ens agrada de la música de Billie Eilish amb tocs diferents que trenquen la monotonia.

Amb només 22 anys, la cantant ja té sota el braç tres àlbums i un EP. Dit així sembla molt fàcil, però molt poca gent seria capaç de seguir aquest ritme des de tan jove i oferir un material d’aquesta qualitat.

CRÍTICA
Nota
8
billie-eilish-continua-donant-el-millor-de-si-a-hit-me-hard-and-softBillie Eilish publica el seu tercer àlbum, “HIT ME HARD AND SOFT”. Després de l’èxit de “Happier Than Ever”, on vam poder escoltar-la en diferents registres i estils, podíem esperar qualsevol cosa. Veuríem la Billie misteriosa i discreta de sempre, o ens sorprendria amb...