Enmig d’un panorama musical català on la música urbana amb bases electròniques té una gran popularitat i la música de banda perd força entre el públic més jove, La Fúmiga ressorgeix després de tres anys, amb un nou àlbum amb gèneres molt diversos com el pop, l’indie o inclús l’electrònica, però sense perdre la seva essència que tant els caracteritza. Amb el nom de “Tot està per fer”, el grup valencià es retroba moltes emocions, des de l’eufòria fins a la nostàlgia.

D’entrada, el primer que ressalta i crida l’atenció en les cançons d’aquest nou àlbum és la gran quantitat de gèneres usats, però sempre amb la mateixa base que sempre els caracteritza. Un clar exemple podria ser, ‘Koales’ en què les trompetes fan que no deixin de perdre aquella essència que tant els caracteritza.

Pel que fa a les seves col·laboracions, la primera que trobem és a la cançó de ‘Covards’, amb un dels capdavanters del panorama musical català, The Tyets. Després dels seus dos grans èxits ‘Havia de passar’ i ‘Txarango al Canet Rock’, s’han tornat a superar amb un nou senzill. Mitjançant la barreja dels seus dos estils, els dos grups han pogut trobar la fórmula perfecta per crear el que serà un nou gran èxit al panorama musical català. Mesclant la base electrònica i les trompetes que tant caracteritzen el grup valencià, fa que es converteixi amb una de les cançons més enganxoses de l’àlbum.

- Publicitat -

La següent col·laboració que hi descobrim és amb el duet Ginestà, amb una cançó que porta el nom del mateix àlbum, ‘Tot està per fer’. Sense perdre les ganes de ballar que ens provoquen la majoria de les seves cançons, els grups han sabut mesclar perfectament la nostàlgia i l’eufòria en un sol tema.

La tercera que hi trobem és amb un altre dels grups revelació i popular del moment, els Figa Flawas, anomenada ‘Ja dormiré’. Mitjançant la gresca i energia del duet vallenc, el grup valencià ha fet que es converteixi també amb una de les més explosives i enganxoses del disc. Per tant, ens és inevitable pensar que aquest tema serà un dels més esperats pel públic en els seus pròxims concerts d’aquesta nova gira.

La quarta i última col·laboració d’aquest nou àlbum és amb una artista valenciana amb el nom de Naina, i s’anomena ‘Que tia!’. També podríem definir-la com una de les més marxoses del disc, a través de les trompetes que tant caracteritza el grup valencià. Cal dir a més que per aquells que l’hem escoltat fins al final, el grup i l’artista valencians ens guarden una petita sorpresa al final, que la fa diferent i curiosa de les altres cançons del treball.

Tot i que aquest nou àlbum destaca per ser marxós, i molt ballable pels seus oients, també ens han deixat alguna cançó, en què la podríem definir com a més emotiva o nostàlgica. Com per exemple ‘Tornar’, en què segurament la converteix en la cançó que als seus concerts ens farà encendre les llanternes dels mòbils i cantar-la abraçats d’aquella gent que més estimem.

Finalment, m’agradaria ressaltar una última cançó de l’àlbum, la de ‘Rècord Mundial’, una altra d’aquelles que ens fa emocionar, per la seva temàtica, la qual va dedicada a una supervivent d’accident aeri anomenada Vesna Vulovic.

En definitiva, amb el seu nou àlbum, La Fúmiga ens ha tornat a demostrar que continuen superant-se any rere any, tornant a ser un dels capdavanters del panorama musical català, perquè tal com ens diuen en aquest nou disc, encara tot està per fer.

CRÍTICA
Nota
6
tot-esta-per-fer-el-nou-album-de-la-fumigaEnmig d'un panorama musical català on la música urbana amb bases electròniques té una gran popularitat i la música de banda perd força entre el públic més jove, La Fúmiga ressorgeix després de tres anys, amb un nou àlbum amb gèneres molt diversos com...