A l’inici de la carrera d’Olivia Rodrigo, algú hauria pogut pensar que el seu èxit quedaria reduït a ‘drivers license’ o ‘good 4 u’. Amb l’àlbum “SOUR”, va demostrar que tenia molt més a mostrar. I ara, amb “GUTS” s’ha superat.

Una Olivia més rockera

Tot i tenir una estructura força similar al seu primer disc —combinant cançons pop-rock amb balades—, la cantant ha apostat més per la guitarra elèctrica, la bateria i un estil més rocker en general. En alguna cançó, aquest rock ens porta a principis dels 2000, com és el cas de la tornada d’‘all-american bitch’. Però tampoc ha deixat de banda les balades a piano, com són ‘teenage dream’ o ‘the grudge’. El cas és que el pop-rock del primer àlbum ha passat a ser simplement rock en aquest. I no li queda gens malament.

L’estructura de l’àlbum és molt encertada, ja que els dos tipus de cançons es van intercalant i l’energia va pujant i baixant perquè l’escolta no es faci monòtona. Algunes de les balades són força similars entre si, i en la primera escolta sembla que la que acabes d’escoltar sigui la mateixa que tres cançons abans. El fet que siguin bàsicament només amb veu i piano fa que hagis de parar atenció per veure les diferències entre l’una i l’altra, però després d’unes quantes vegades havent escoltat l’àlbum sencer, ja comences a identificar-les per separat.

- Publicitat -

Quan va publicar “SOUR”, Olivia Rodrigo tenia només 18 anys. Tot i que ara encara és molt jove, en aquest nou treball s’hi pot veure un punt més de maduresa i de seguretat en el que canta. Les lletres continuen parlant de desamor i de les inseguretats d’una noia de 20 anys, però des d’un altre punt. Bàsicament, entre un àlbum i l’altre veiem com ha deixat de ser una adolescent i tot el que ha après en aquest temps.

‘vampire’, la cirereta del pastís

El tema que hem de comentar tant sí com no ‘vampire’. I és que el primer senzill de l’àlbum és possiblement la millor cançó que ha fet Olivia Rodrigo fins al moment. I si no és la millor, és la més punyent sens dubte. Des del primer vers, la veu tendra i el piano t’atrapen per portar-te fins a l’èxtasi de la tornada que et deixa amb el cor a la mà i et talla la respiració. I quan sembla que la cançó no pot millorar, arriba el pont i, en arribar al final, l’únic que vols és tornar-la a escoltar.

Sens dubte, la que un dia va ser estrella de Disney Channel ha demostrat que té moltes coses a dir i que el seu talent és innegable. Olivia Rodrigo ja no és una nena, i la seva carrera musical està arribant cada vegada a un punt més alt. Caldrà veure quan tocarà el sostre, i fins quan s’hi mantindrà.

CRÍTICA
Nota
9
guts-la-versio-millorada-de-sour-dolivia-rodrigoA l'inici de la carrera d'Olivia Rodrigo, algú hauria pogut pensar que el seu èxit quedaria reduït a 'drivers license' o 'good 4 u'. Amb l'àlbum "SOUR", va demostrar que tenia molt més a mostrar. I ara, amb "GUTS" s'ha superat. Una Olivia més rockera Tot...