MGMT
MGMT

Avui és un bon dia perquè ahir va tocar Niña Polaca a la Sala Salamandra i ja tinc energia per uns quants mesos més… que bons que són. A part també han sortit tots aquests hits:

 

Novetats:

 

- Publicitat -
 • dudas és el nou disc de Vic Mirallas, i és el meu release preferit d’ahir. La veritat els singles ja prometien molt, però ha seguit mantenint l’alt nivell durant la resta del que és el seu quart disc. Per mi és un 10. Quin gust que es faci música amb aquesta qualitat al nostre país. Un projecte intimista, amb tocs de jazz i d’urban. A més, rodejat de noves col·laboracions com les de Rita Payés, Vernat o Mat Alba (integrant de la banda de Fito Paez). Escolteu-lo!!! 29 de febrer a la sala apolo, i en breu s’anuncia un altre concert a Barcelona… Estigueu atentxs 🙂

 

 • Free Nationals, A$AP ROCKY i Anderson .Paak s’han unit a “GANGSTA”, un altre dels musts d’avui. Perquè ja sabeu que quan Anderson .Paak toca una cançó, es converteix en or. Amb aquest tema, la banda de Free Nationals torna després del seu àlbum homònim de 2019, on trobàvem els feats del mateix Anderson .Paak, i de Mac Miller, Kali Uchis, Daniel Caesar i JID.

 

 • Un altre dels discos que més m’ha sorprès és el de MGMT, que han tornat amb Loss of life, el seu cinquè projecte d’estudi, on es confirmen com una banda de synth pop i pop psicodèlic de culte. Cançons com “Mother Nature”, “Bubblegum Dog”, “Nothing To Declare” i Dancing in Babylon” ft. Chrstine and the Queens, tenen poc a envejar als seus grans èxits. Disc diferent i que també us recomano que escolteu sencer.

 

 • Alizzz i Maria Arnal van publicar el tema que vam poder escoltar per primer cop en directe al festival B d’aquest any. “Despertar” és el primer single del de Castelldefels, que publicarà album a l’abril. Fa més mal una punyalada que la lletra. El videoclip molt xulo també.

 

 • Erika The Casier és una artista mig portuguesa mig danesa molt interessant, que he descobert aquests dies. Fa R&B dosmilero i ha tret un nou disc anomenat Still, que inclou, entre d’altres, una col·laboració amb Blood Orange (amb qui ja havia col·laborat a “Relax and Run”), i dues grans cançons com són “Lucky” i “ice” amb el duo de rapers They Hate Change. Molt de l’estil de PinkPanthress.Aprofito també per recomanar-vos e-motions, el seu tema amb Mura Masa, on veiem el vessant més electrònic. Espectacular. 

 • “Vida de 1€” de LA ÉLITE ja està disponible a Spotify. Es tracta d’una nova versió d’un tema que ja podíem escoltar a Youtbe des de 2019, però que han decidit publicar a totes les plataformes després d’anunciar el “Apretaditos Tour”, una sèrie de concerts a sales petites del país amb entrades a només un euro i un aforament de 100 persones. Gran gest, per donar suport a aquestes sales, que estan passant un mal moment. I gran iniciativa per mantenir un tracte proper amb el teu públic. Després de rebentar l’Heliogàbal dimecres passat, esgotant les entrades en només 2 minuts, el duo de synth-punk de Lleida continua rebentant el panorama. Aprofito per donar tot el meu suport a la sala Beckett i la situació surrealista que els està tocant viure amb l’Espanyol de Cornellà.

 

 • Segon single ja del nou EP de La Sra. Tomasa, i aquest cop torna a ser un retorn als orígens, amb un drum and bass que feia temps que no escoltàvem. Es diu “Se te fue” i estic segur que us farà ballar, i que serà un dels nous èxits del directe.

 

 • Així per sorpresa, SZA ha tret un single avui, anomenat “Saturn”, que es va poder escoltar durant la retransmissió dels Grammys, on, per cert, se’n va endur tres. Per mi ja es podria passar l’any traient cançons, perquè no falla ni una. Quina veu…

 

 • Aquesta setmana James Blake ha anunciat un disc col·laboratiu amb Lil Yachty i em moro de ganes d’escoltar-lo. Per anar-nos preparant, ha tret “KISSES MAKE SURE” juntament amb els rapers Strick i Young Thug. I aquí ens tornem a trobar amb un cas semblant al que he comentat abans amb Anderson .Paak. James Blake fa d’una cançó força senzilla, un hit.

 • Henry-K i Recycled J han publicat “TURISTA”. Sembla que si no tenues una lletra majúscula després del teu nom artístic no podies participar en aquest tema. Bromes a part, la cançó forma part de DOT, el nou disc del barceloní Enry-k, on també apareixen artistes com Cruz Cafuné i Cráneo. TURISTA és un tema alegre, molt de l’estil de Rels B o Delaossa. A favor.

 

 • “Karma” és el títol escollit per la nova cançó de SiR i Isaiah Rashad, que, juntament amb “No Evil”, formarà part del nou disc de SiR que veurà la llum el 22 de març. Ganes d’escoltar-lo, esperem que segueixi aquest nivell. Pel camí de convertir-se en un top del R&B.

 

 • ROBOPHOBIA és el nou EP d’EARTHGANG, que aquests últims anys han estat súper actius. Després de RIP Human Art, l’EP de l’any passat, continuen explorant temes futuristes i d’IA, amb un so més funky que mai. En acabar la primera escolta, em quedo amb “OSMOSIS” i “PUT IN WORK” amb Tommy Newport (him again!).

 

 • Després de guanyar el Grammy a productor de l’any per tercer any seguit i el Grammy a disc de l’any per Midnights de la Taylor Swift,  Jack Antonoff i Bleachers continuen promocionant el seu pròxim disc, amb la sortida del que és ja el quart single “Me Before You”. Poder un entremig entre les espectaculars “Tiny Moves” i “Modern Girl” i la que per mi és la més fluixa, “Alma Mater”. Molt més fan de les cançons més animades, amb més guitarres. Tot i això, aquesta balada m’ha semblat maca. Inclús m’ha recordat a Bon Iver. El disc, disponible el 8 de març.

 • “sunshine” és el sisè single de bob junior, aquest cop i per primera vegada en solitari, amb el que continua transmetent les mateixes vibes alegres, gràcies a la seva veu suau i les guitarres de pop-psicodèlic que l’acompanyen.

 • Acabem les novetats amb “HANA”, l’últim single de MARIA HEIN, que comença una nova etapa després de fitxar per Primavera Labels. L’artista de Mallorca aposta per continuar experimentant amb el pop electrònic, ara clarament influenciada pel k-pop.

 


 

Descobriments:

 

 • Una nova banda emergent d’indie-rock en castellà… ja prou!!!!! No paren de sortir de sota les pedres, i m’agraden totes. En fi. Aquest cas es tracta d’Error 97, una banda de Madrid de joves de només 18 anys, molt del rotllo de Carolina Durante, Biela, Bernal etc. i que m’ha conquistat amb el seu “Consuelo emocional”. Prometen fort.

 • Ara anem amb dues cançons que em van passar per alt la setmana que ve, perquè l’algoritme de Spotify a vegades em vacil·la. La primera és “La sang”, del nou disc de Tribade La Tregua, amb Adala i Senyor Oca i la produ de Deps Music. Base duríssima i els versos dels 3 artistes, espectaculars. No entenc com no em va sortir divendres passat.

 

 • La segona és “SPIRIT OF THUNDER” de Yung Lean, tot i que no sembla per res del món Yung Lean. Una cançó que m’ha sorprès molt, per com mescla gèneres i perquè crec que pot ser un punt d’inflexió en la carrera del raper (?) suec. És una col·laboració amb RiFF RAFF, un altre raper, però que també aporta la seva part més melòdica, i amb el seu col·laborador habitual Bladee i el productor DVRST que li donen una capa futurística al tema. Un altre cop una melodia que podria haver pensat Kevin Parker.

 

 • Per acabar, aquesta setmana he estat escoltant bastant Piñata, el primer disc col·laboratiu entre el raper Freddie Gibbs i el productor Madlib, que estaran presentant aquest any al Primavera, amb ocasió del seu 10è anniversari. Tot un clàssic del rap amb temes com “High” amb Danny Brown, “Shitsville” (la meva fav) o “Harold’s”. Flow gangsta amb bases de funk i breaks de jazz. Un xou.

 


 

Acabem aquí.

Abans de marxar, una menció especial per Dani Martín, que ha guanyat el premi a persona més cringe de 2024, i mira que només estem a febrer. Sense paraules.

Tornem la setmana que ve amb la millor notícia del mes, el disc de Guillem Gisbert.