Hola!

Aquí teniu les novetats i descobriments d’avui!

 

- Publicitat -

Novetats:
  • Cristina Len ha publicat el seu primer disc TMLM, produït per BRONQUIO. Ja havíem pogut escoltar grans cançons com “CASTIGO” o la meva preferida, “SE MATA”. Súper guai com aconsegueix fusionar la música electrònica (i detalls d’altres gèneres) amb els sons de la seva terra, Salamanca i també la identitat visual que ha aconseguit. De les noves, m’ha flipat “AMOR NO QUITA AMOR”. També “LAMENTO.” amb KICKBOMBO i “EL TORO Y LA LUNA” amb Dianka i Aymí.

 

  • Un altre cop, tenim doble pack de cançons del nou àlbum de Guillem Gisbert, i això a casa meva són molt bones notícies. “Cantiga de Montse” i “Hauries hagut de venir”… cada una millor que l’anterior. A més ha anunciat ja el nom i la sortida de l’àlbum, Balla la masurca! per l’1 de març. Molt impacient, però això pinta molt bé. Pop, sintetitzadors, cordes orquestrals, autotune… melancolia. El final de la segona al més pur estil Runaway de Kanyewest… Pell de gallina.


  • El duo francès Justice i Tame Impala han unit forces en una nova cançó anomenada “One Night/All Night” i el resultat no podia ser millor, 100% el que podíem esperar d’aquesta col·laboració. Espectacular com sona, el baix, els sintes… d’un altre nivell. Una espècie de funk techno que m’ha semblat molt boja. El 26 d’abril podrem escoltar Hyperdrama, el  nou disc de Justice i els podrem gaudir al Primavera Sound.

 

  • El nou disc de Maria Jaume s’està proposant per ser un dels discos catalans de l’any. Surt al març, i de moment, tots els singles que ha tret son hits (“Ressaca a sa platja”, “Lo Que Romp Es Coret”…). Aquesta setmana torna amb “Mala via”, amb el que confirma aquesta vessant més electrònica, sense abandonar el pop i la veu angelical que la caracteritza. A més, un altre cop amb la mescla de Joan Borràs (Oques Grasses) i la producció de Lluís Cabot, que avui veurem acomiadar-se de la seva banda Da Souza a l’Apolo (molt trist). A ella, la podrem veure al Primavera Sound o al Vida Festival, a part de l’Apolo 2.

 

  • Bones notícies pels amants del tekno, amb el retorn de Brutalismus 3000, el duo de Berlin que coincidint amb el nom del seu tour per Europa, han tret el single “Europaträume”, i com sempre, no defrauda. Tralla brutal.

 

  • El projecte de Lyrical Lemonade ja ha publicat All Is Yellow, el seu àlbum col·laboratiu, on s’ajunten artistes de la talla de JID, Lil Yachty, Kid Cudi, Eminem, Teezo Touchdown, Denzel Curry, Aminé, Cordae, Joey Bada$$, Gus Dapperton, Jack Harlow, Dave… Quasi res. De moment les que més m’han cridat l’atenció, a part dels singles, han estat “Fly Away” perquè JID està intractable, “Say Ya Grace”, per l’aparició estel·lar un altre cop de Lil Yachty i “First Night” amb uns grans Teezo Touchdown i Denzel Curry.


  • JID is back! I ho fa avui amb una col·laboració amb la jove promesa d’Atlanta (també la seva ciutat) 21 Lil Harold. Aquest últim l’havíem pogut descobrir al seu últim disc, gràcies al nom que es va fer per incloure una col·laboració amb 21 savage. A “Sundown” el nou single, s’uneix amb un dels rapers del moment, i com sabeu, un dels meus preferits, en una cançó que funciona sola.

 

  • Compota de Manana torna amb “Baja la Velocidad” Live amb Ahyvin Bruno, versió en directe d’una de les cançons més populars de la banda d’Erik Castillo, versionada en una live session amb nous músics i que sona increïble. Salsa y sabor!!!

 

  • daniel sabater ha publicat NO ME QUIERO PEGAR, un nou EP. La veritat és que era un dels cantants que tenia més en compte fa uns anys, amb cançons súper top com “no estàs”, “Calor”, “2010” o “cómo quieres que me enfade”. Però en els seus últims projectes, no m’ha acabat de convèncer el canvi d’estil per on ha acabat portant les cançons. I em segueix passant el mateix amb aquest últim, a excepció de “EMBABIAO”, produïda a més per ODDLIQUOR, a qui estarem veient en directe a la nau el 26 d’abril.

 

  • “SI TU M’HO DEMANES” és la nova balada de Figa Flawas, inclosa dins del seu segon disc LA CALÇOTADA, que també ha sortit avui. Quasi sempre que els grups de reggaeton en català fan balades m’agraden més que les altres. Em quedo també amb l’única cançó que m’ha semblat una mica més original, “ES VEN”.


 

 


 

Descobriments:

  • El descobriment amb el qual em quedo aquesta setmana, és el de joe unknown. M’he estat escoltant el seu últim disc, publicat al juny, For Better, For Worse, amb cançons com “Silent” “Hell of Mine” o “Ride”. Una mescla entre Idles slowthai i La Élite? Brutal. 29 de febrer a l’Helio, allà hi serem.



  • La setmana passada vaig veure Fallen Leaves, la nova pel·lícula de Kaurismäki, que aprofito per recomanar-vos molt. Doncs hi ha una escena en la qual els protagonistes estan a un karaoke i dues noies canten una cançó. Durant aquell dia vaig estar obsessionat. Doncs just ahir m’adono que els genis dels bookers del Primavera Sound les han confirmat pel Primavera a la Ciutat d’aquest 2024. El seu nom és Maustetytöt, i és una banda d’indie-pop finlandès hipnotitzant. Us poso els noms de les cançons que m’han agradat, que segur que els enteneu: “Syntynyt suruun ja puettu pettymyskin”, “Tein kai lottorivini väärin” i “Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä”. Estic obsessionat. I alhora m’odio a mi mateix recomanant-vos indie en finlandès.



 

  • Stephen Day és un cantant de Georgia que també he descobert aquesta setmana, amb cançons com “Gold Mine”, el seu últim single que és molt de l’estil d’altres bandes que han passat per aquest apartat abans, com The Brook & The Bluff.

 

 


 

I fins aquí les novetats d’aquesta setmana. Pels que us heu quedat amb ganes de més, teniu nous discos de Bad Gyal o Benny The Butcher i nous singles de Parquesvr, Camellos, HOLOGRAMMA, Russ o SiR, entre d’altres.

 

Fins la setmana que ve 🙂