Guillem Gisbert
Guillem Gisbert

Bon dia a tothom 🙂 Ja estem a març de cop i volta!! Fort. I fort també que ja porto 50 setmanes fent això, i em segueix agradant. Espero que a vosaltres també. Accepto bizums.

 

Novetats:

 • Anem, obviament, a l’esdeveniment de l’any: el disc de Guillem GisbertBalla la masurca!, ja està disponible. Sóc possiblement la persona menys objectiva del món amb aquest home, faci el que faci m’encantarà. I així ha sigut. Amb aquest disc en solitari, es continua afirmant com un dels millors lletristes i cantautors de Catalunya, sinó el millor. Ningú explica històries amb melodies com ell. Podria ser un nou disc de Manel perfectament, tipic disc que millora cada vegada que l’escoltes, i cada vegada que prens atenció a la lletra i als ritmes.Us juro que he plorat a l’escoltar el blues de “Les aventures del general Lluna”, produïda per La Ludwig Band. També m’ha encantat “Miracle a les Planes” i la seva orquestra. Potser, les meves dues preferides de lo nou. Per posar-li un però, realment hauria agraït que fossin una miqueta més curtes. De veritat, com farà per aprendre’s totes les lletres??? Ho veurem a l’Apolo.

- Publicitat -

 

 • Seguim! “stayinit” és la nova cançó de Fred again… on col·labora amb Lil Yachty i Overmono per crear un altre èxit. Molt fan de la nova etapa del DJ britànic de remesclar artistes de hip-hop, com ja havíem vist a “leavemealone”. El vídeo m’ha donat massa ganes d’anar de festa.

 

 • Tommy Newport està en el seu peak. No para de treure temazos. “Sweet Dream” és l’última cançó que ens ha compartit, i m’ha encantat. Aquest és 100% el seu any, de veritat, l’heu d’escoltar, perquè us agradarà!!

 

 • Smino is back, amb el single “mister misfit but aint missed a fit in months”. Per començar, ultra fan del títol. També del seu flow. Amb sort, a partir d’aqui anirà publicant més cançons aquests mesos. I si és del nivell de Luv 4 Rent, estarem contents.

 

 • Ja està fora l’EP de La Sra. Tomasa ¡SUENA!. Com havien promès, és un retorn a les arrels de l’inici del projecte, amb més presència de salsa i drum and bass. Tornen com sempre a combinar els millors ritmes llatins amb la música electrònica, transmetent una vitalitat i alegria increïble. A veure que més ens tenen preparat de cara al setembre! De les noves, m’ha encantat “I’m Alive” amb Masta Quba, A.C.O. i Cirujano Resendez.

A més a més, durant la setmana vam poder escoltar “De paso”, una col·laboració de la Tomasa en forma de bolero, dins de CAPRICHOS, el nou disc del raper J Dose.

 

 • Matt Champion… quin descobriment. L’ex-Brockhampton ha publicat “Slug”, el seu segon single després de “Aphid” amb Dijon. Si la primera ja em va semblar única i original, aquesta ho és encara més. Divertida i per ballar. Quines ganes de descobrir el disc sencer.

 

 • Los Chikos del Maiz ha anunciat que deixa els escenaris, de moment de manera indefinida. Possiblement tanquen el xiringuito per sempre. I marxen amb una gira en la qual s’acomiadaran dels escenaris i passaran, com ha de ser, per Barcelona. A més, ho faran amb música nova, com “Vicente Barrera (fascista de primera)” cançó dedicada al vicepresident de valència, conseller de cultura, feixista i extorero. Amb “La Siembra” no em van convèncer, però això és un hitazo. A més, amb sample de Nas i el seu “Life is a Bitch”. Tocarà despedir-se d’una banda, per mi, històrica.

 

 • Aquesta setmana he descobert a l’artista mexicà REM, que ha publicat un nou single anomenat “Humbe”. És una espècie de mescla entre Omar Apollo i Sen Senra, és a dir, R&B xulo. La cançó formarà part del seu proper disc, que podrem escoltar al llarg d’aquest any. Mireu el vídeo per captar millor les vibes de l’artista.

 

 • Habla de Mí en Presente segueix presentant el seu proper disc, aquest cop amb “Cada vegada” el seu nou senzill on col·laboren amb Vernat, que es va poder escoltar ahir per primer cop en directe en la seva gira per bodegues, i que ja està disponible. Un altre cop sóc bastant imparcial, però trobo que han fet un upgrade quant a qualitat en la producció i en les interpretacions que pinta molt bé.

 

 • Del nou disc de ScHoolboy QBLUE LIPS m’he guardat “THank god 4 me”, a part del primer single  ​“Yeern 101” que ja vaig recomanar per aquí. Tot l’àlbum val la pena si estàs molt in de hip-hop experimental (i dur!). Producció i raps molt top.

 

 • De l’Erasmus que vaig fer a Roma, m’enduc a AINÉ, un artista d’indie i R&B italià que vaig descobrir en un directe a la àadio i que fa temes com el seu nou avançament, “Scappare – Guigno”. Una cançó que formarà part del seu nou disc. Si us mola el rollete soul, no us el perdeu. Instrumentalment em sembla boníssima: elegant i hipnòtica.

 


 

Recomanacions:

 • Aquesta setmana m’he viciat molt fort un altre cop a ODDLIQUOR, pensant ja en el seu concert a Barcelona el 26 d’abril a la sala nau. No us descobreixo res però volia deixar per aquí “Pisando Charcos”, una de les seves millors cançons (juntament amb altres com “CURSIII”, “Hermanita”, o “elpulsomevasuperrápido”). Si esteu sensibles, passeu pàgina.

 


 

Per cert, Twenty One Pilots ha tornat, amb una cançó….. fluixa. Quina pena. També podeu escoltar els nous discos de Besmaya o Jacob Collier, o els senzills de Ghouljaboy o Maria Escarmiento, entre d’altres.

Fins a la setmana que ve 🙂