Guillem Gisbert
Guillem Gisbert

Bon dia a tothom 🙂 Ja estem a març de cop i volta!! Fort. I fort també que ja porto 50 setmanes fent això, i em segueix agradant. Espero que a vosaltres també. Accepto bizums.

 

Novetats:

  • Anem, obviament, a l’esdeveniment de l’any: el disc de Guillem Gisbert, Balla la masurca!, ja estĂ  disponible. SĂłc possiblement la persona menys objectiva del mĂłn amb aquest home, faci el que faci m’encantarĂ . I aixĂ­ ha sigut. Amb aquest disc en solitari, es continua afirmant com un dels millors lletristes i cantautors de Catalunya, sinĂł el millor. NingĂş explica històries amb melodies com ell. Podria ser un nou disc de Manel perfectament, tipic disc que millora cada vegada que l’escoltes, i cada vegada que prens atenciĂł a la lletra i als ritmes.Us juro que he plorat a l’escoltar el blues de “Les aventures del general Lluna”, produĂŻda per La Ludwig Band. TambĂ© m’ha encantat “Miracle a les Planes” i la seva orquestra. Potser, les meves dues preferides de lo nou. Per posar-li un però, realment hauria agraĂŻt que fossin una miqueta mĂ©s curtes. De veritat, com farĂ  per aprendre’s totes les lletres??? Ho veurem a l’Apolo.

- Publicitat -

 

  • Seguim! “stayinit” Ă©s la nova cançó de Fred again… on col·labora amb Lil Yachty i Overmono per crear un altre èxit. Molt fan de la nova etapa del DJ britĂ nic de remesclar artistes de hip-hop, com ja havĂ­em vist a “leavemealone”. El vĂ­deo m’ha donat massa ganes d’anar de festa.

 

  • Tommy Newport estĂ  en el seu peak. No para de treure temazos. “Sweet Dream” Ă©s l’última cançó que ens ha compartit, i m’ha encantat. Aquest Ă©s 100% el seu any, de veritat, l’heu d’escoltar, perquè us agradarĂ !!

 

  • Smino is back, amb el single “mister misfit but aint missed a fit in months”. Per començar, ultra fan del tĂ­tol. TambĂ© del seu flow. Amb sort, a partir d’aqui anirĂ  publicant mĂ©s cançons aquests mesos. I si Ă©s del nivell de Luv 4 Rent, estarem contents.

 

  • Ja estĂ  fora l’EP de La Sra. Tomasa ¡SUENA!. Com havien promès, Ă©s un retorn a les arrels de l’inici del projecte, amb mĂ©s presència de salsa i drum and bass. Tornen com sempre a combinar els millors ritmes llatins amb la mĂşsica electrònica, transmetent una vitalitat i alegria increĂŻble. A veure que mĂ©s ens tenen preparat de cara al setembre! De les noves, m’ha encantat “I’m Alive” amb Masta Quba, A.C.O. i Cirujano Resendez.

A més a més, durant la setmana vam poder escoltar “De paso”, una col·laboració de la Tomasa en forma de bolero, dins de CAPRICHOS, el nou disc del raper J Dose.

 

  • Matt Champion… quin descobriment. L’ex-Brockhampton ha publicat “Slug”, el seu segon single desprĂ©s de “Aphid” amb Dijon. Si la primera ja em va semblar Ăşnica i original, aquesta ho Ă©s encara mĂ©s. Divertida i per ballar. Quines ganes de descobrir el disc sencer.

 

  • Los Chikos del Maiz ha anunciat que deixa els escenaris, de moment de manera indefinida. Possiblement tanquen el xiringuito per sempre. I marxen amb una gira en la qual s’acomiadaran dels escenaris i passaran, com ha de ser, per Barcelona. A mĂ©s, ho faran amb mĂşsica nova, com “Vicente Barrera (fascista de primera)” cançó dedicada al vicepresident de valència, conseller de cultura, feixista i extorero. Amb “La Siembra” no em van convèncer, però això Ă©s un hitazo. A mĂ©s, amb sample de Nas i el seu “Life is a Bitch”. TocarĂ  despedir-se d’una banda, per mi, històrica.

 

  • Aquesta setmana he descobert a l’artista mexicà REM, que ha publicat un nou single anomenat “Humbe”. És una espècie de mescla entre Omar Apollo i Sen Senra, Ă©s a dir, R&B xulo. La cançó formarĂ  part del seu proper disc, que podrem escoltar al llarg d’aquest any. Mireu el vĂ­deo per captar millor les vibes de l’artista.

 

  • Habla de MĂ­ en Presente segueix presentant el seu proper disc, aquest cop amb “Cada vegada” el seu nou senzill on col·laboren amb Vernat, que es va poder escoltar ahir per primer cop en directe en la seva gira per bodegues, i que ja estĂ  disponible. Un altre cop sĂłc bastant imparcial, però trobo que han fet un upgrade quant a qualitat en la producciĂł i en les interpretacions que pinta molt bĂ©.

 

  • Del nou disc de ScHoolboy Q, BLUE LIPS m’he guardat “THank god 4 me”, a part del primer single  ​“Yeern 101” que ja vaig recomanar per aquĂ­. Tot l’àlbum val la pena si estĂ s molt in de hip-hop experimental (i dur!). ProducciĂł i raps molt top.

 

  • De l’Erasmus que vaig fer a Roma, m’enduc a AINÉ, un artista d’indie i R&B italiĂ  que vaig descobrir en un directe a la Ă adio i que fa temes com el seu nou avançament, “Scappare – Guigno”. Una cançó que formarĂ  part del seu nou disc. Si us mola el rollete soul, no us el perdeu. Instrumentalment em sembla bonĂ­ssima: elegant i hipnòtica.

 


 

Recomanacions:

  • Aquesta setmana m’he viciat molt fort un altre cop a ODDLIQUOR, pensant ja en el seu concert a Barcelona el 26 d’abril a la sala nau. No us descobreixo res però volia deixar per aquĂ­ “Pisando Charcos”, una de les seves millors cançons (juntament amb altres com “CURSIII”, “Hermanita”, o “elpulsomevasuperrápido”). Si esteu sensibles, passeu pĂ gina.

 


 

Per cert, Twenty One Pilots ha tornat, amb una cançó….. fluixa. Quina pena. També podeu escoltar els nous discos de Besmaya o Jacob Collier, o els senzills de Ghouljaboy o Maria Escarmiento, entre d’altres.

Fins a la setmana que ve 🙂