És ben sabut que el Nadal és una època de retrobaments, de comunió, d’estar amb els teus, de recolliment i de tornar a casa després d’haver voltat tot l’any. Actualment estem vivint un moment magnífic per la música en català i l’escena catalana, especialment entre els més joves.

És un fenomen que ho està transcendint tot i aquest 2023 ha estat, sense dubte, el moment de creixement d’uns artistes molt joves que són aquí per assegurar el futur de la música cantada en català i per demostrar el bon estat de salut de l’escena. Tant és així que, després d’aquest any d’alegries, diversos artistes de l’escena catalana del moment i del futur, s’uneixen per regalar al seu públic “Nadal Mix 2023” un disc col·lectiu de nadales inèdites, creades i composades especialment per l’ocasió i, així, unir-se en el moment per acabar l’any plegats de la millor manera.

Tota una declaració d’intencions. La idea, que va sorgir fa uns mesos enrere en una conversa entre en Roots i els The Tyets, ha estat coordinada i dirigida per en Roots (conegut especialment per ser el productor de Mushka). Ell mateix també participa en alguns dels temes del disc com a productor i firma el disc.

- Publicitat -

Al disc hi han col·laborat els següents artistes: 31FAM, Mushka, Greta, Roots, Flashy Ice Cream (Delirics), The Tyets (Luup Records), Figa Flawas (Halley Records), Triquell (Halley Records), Galgo Lento (Luup Records), Maria Hein (Hidden Track Records / Pèrtiga Music), dani6ix, IZZKID, ENMATU, Kuu (Luup Records), Lluc (Delirics), Socunbohemio (Vida Records), Martigo (Luup Records), Ferran Palau (Hidden Track Records), Sr. Chen (Montebello Agency), Dan Peralbo i el Comboi (Montgrí), Calagher, Aymax, Tropiko, Abe, Boom Boom Fighters (Propaganda pel Fet!), COOKAH P (Propaganda pel Fet!), Massaviu, Sexenni (Delirics), Xicu (Delirics) i En Nisu.

Al tracklist del disc, hi ha artistes del moment ben coneguts pel públic però també hi ha artistes fins ara prou desconeguts que dibuixen el futur de l’escena. Tots ells han preparat noves nadales, alguns en col·laboracions, altres com a singles propis però el més important és que cadascú s’ha servit dels seus referents i la seva sonoritat, sense embuts. Així, al disc hi ha nadales per tots els gustos: algunes juguen amb els referents nadalencs més clàssics i són perfectes pels amants del nadal més cuqui i d’altres acosten l’imaginari nadalenc al vocabulari dels joves d’avui dia buscant-ne l’humor. En tots els casos hi ha una cosa clara: estem davant d’un disc històric. Unir gran part de l’escena jove catalana actual en un disc inèdit que perdurarà per sempre i que dibuixa de la millor manera el gran moment de l’escena catalana actual.