Hola!

Ja estem a desembre i aquestes setmanes us aniré portant les últimes novetats de l’any.

Primer de tot, òbviament, aquesta setmana ha sortit l’Spotify Wrapped! Què us ha semblat el vostre any? Jo la veritat molt content amb els artistes que he escoltat més.

- Publicitat -

Parlant ja de novetats, avui us porto dos llançaments que he tingut la sort de poder treballar a Guspira. Però el millor de tot és que no és promo, sinó que hagués fet les recomanacions igual, perquè són dos dels meus artistes/grups preferits i ens porten nous projectes boníssims. Tant de bo tinguessin el reconeixement dins la indústria que la seva qualitat i aposta musical mereix.

Per altra banda, també hi ha nova música d’artistes molt propers i que m’aprecio molt així que moltes ganes que els escolteu.

NOVETATS:

 • El primer d’ells és Adala, qui després de publicar Klima, per mi, un dels àlbums del 2022, torna avui amb Delta, el seu nou treball. Aquest cop és un disc sobre el subconscient, sobre la seva vida personal i experiència amb la música. Les lletres, un altre cop, són impressionants pel que fa a emocions o en l’àmbit social, col·lectiu i personal. A més explora nous estils, mesclant reggae amb hip-hop i trap. Crec que encara no he escoltat en la meva vida una cançó d’Adala que no sigui bona. I els dos últims discos no només són bons sinó que són excel·lents. Possiblement un dels millors artistes en català. Per mi, ara mateix, el millor. I a més, tot de manera comunitària, assembleària i autofinançada. Ídol. Les meves preferides, “La Mafia”, “Fes-t’ho Tu”, “Rumors” i “La Pols”. Però de veritat, escolteu-lo sencer. Curiositat també d’escoltar com les adapta al nou directe. L’única pega, que se m’ha fet curtíssim.

 • El segon, La Sra. Tomasa, que presenta X el seu nou videoàlbum. Un videoclip de 6 noves cançons, amb el que tanquen la seva etapa de Live Sessions amb El Colectivo. Trobem les col·laboracions del mateix Adala, a més de Queralt Lahoz, Compota de Manana, Ahyvin Bruno, J.O.H.A, Marcio, The Sey Sisters, Desiree Diouf i Niño Maldito. A més, van anunciar a la presentació a l’Espai Texas, que ja tenen un nou àlbum entre mans per aquest 2024. Musicalment, com sempre, pocs grups nacionals que apostin per fer música llatina i urbana amb tan bon gust com ells, sempre rodejats dels millors músics aconseguint transmetre (també gràcies a grans idees com aquest videoàlbum) una vibra brutal. Moro de ganes de poder escoltar aquest nou disc real Tomasero i de tornar-los a veure girar.

 • VITTARA, per fi, ha publicat el seu primer LP Incògnita Brutal. Dos anys després del seu (fantàstic) EP dosmilset, amb Julieta, per fi podem escoltar un nou projecte. Ho he comentat uns quants cops, però després d’escoltar el nou disc ho torno a repetir. Vittara ha vingut per quedar-se. El disc inclou unes quantes cançons que ja havíem pogut gaudir, com “Meteosad”, “Caus a Terra”, “NMSDR” o “Sovint” amb Triquell, però no s’han quedat només amb això sinó que totes les cançons noves aporten alguna cosa diferent al disc. M’ha encantat tot: riffs de guitarra, línies de baix, ritmes de bateria melodies, lletres… inclús la portada. Les meves preferides  són “Hiyoshi”, “La meva sang” i sobretot “Conills”, una de les millors del grup. Tenir una banda de rock per acabar enfadats plorant al menjador. Barras.

 • “El món s’acaba aquí” és el segon single del nou EP de Socunbohemio. 5 minuts de cançó on una de les bandes revelació de l’any passat segueix explorant el seu nou so, amb molts més sintes, una mica més indie i una mica més alegre (aquesta igual no tant). Xulíssim també el seu videoclip i l’equipàs que hi ha darrere (Pau Peidro, Pau Mira, Xavi Souto i molts més).

 • Vinc també a recomanar-vos molt el nou EP de John Squalo anomenat Y Sus Amigos. Inclou “Porque Todo Cambia” una brutalitat de cançó que va sortir aquest estiu on col·labora amb Max Grosse, per crear una mescla entre Habla de mi en presente, Ciutat, Curos…M’ha encantat. Segur que podem escoltar-los en breu a l’Helio.

 • Possiblement (per mi) el millor grup de la història d’Espanya, Estopa, ha tornat aquesta setmana amb dues novetats: Primer de tot un concert al juliol a l’Estadi Olimpic de Barcelona, que ja ha fet sold-out en menys d’un dia. I també la publicació d’un nou disc, celebrant els 25 anys dels de Cornellà i cinc anys després del seu últim disc, Fuego. Estopía es publicarà el març de 2024. Doncs avui hem pogut escoltar el primer single, “El día que tu te marches”, i m’ha semblat una manera molt encertada de tornar. A més, està acompanyat d’un videoclip ple de referències a la seva trajectòria, que estic segur que als més fans del grup us agradarà.

 • Tercer single per Declan Mckenna, que continua presentant el seu proper disc What Happened To The Beach?, que sortirà el dia 9 de febrer. “Elevator Hum” s’uneix a “Nothing Works” i “Symphaty” i aconsegueix elevar encara més el hype per escoltar el projecte sencer. De moment, 3/3.

 • Erick The Architect, Joey Bada$$ i FARR han unit forces a “Shook Up”. Amb aquest single Erick The Architect, el productor de Flatbush Zombies, continua traient singles del que serà el seu pròxim disc, amb més col·laboracions com les de James Blake a la producció o Channel Tres a “Ambrosia”, cançó que aprofito també per recomanar-vos. Per cert, a l’abril Joey Bada$$ va treure “Fallin’” i ens va prometre un disc de R&B que mai ha arribat. Esperem que se’n recordi.

 • Des d’aquesta setmana també hem pogut gaudir a Spotify de “Paper Soldier” de Brent Faiyaz amb Joony. No és una cançó nova sinó que és un tema del 2021, que, però, no estava disponible a les plataformes de streaming, ja que en el seu dia es va filtrar i no va arribar a sortir. Si us agrada Brent, no us la perdeu, perquè és un temón.

 • Muroki, un artista mig neozelandès i mig kenià, s’ha tornat a unir amb BENEE (també artista de NZ) a “Love Cocoon”. I dic tornar perquè ja vam poder escoltar les seves veus juntes a “All The Time”, del fantàstic disc Hey u x de la BENEE. El resultat aquest cop és una cançó súper estiuenca (i és que allà és estiu), que camina sobre una línia de baix súper funky, mesclant R&B i indie de la millor manera possible.

 • KAYTRANADA ha publicat nova música, amb la que podem celebrar la seva confirmació al Sónar 2024, amb altres artistes de la talla de Vince Staples (hype màxim!) o Charlotte de Witte. Us recomano “Stuntin”, la seva col·laboració amb Channel Tres. Amb aquests temes, el productor anuncia un nou disc i tanca un any increïble, després del seu àlbum amb Aminé i de girar arreu del món amb The Weeknd.

 • “Mañana” és el nou single de Valira. Una balada que m’ha recordat molt a les seves millors cançons: “Vega” i “Primer Asalto”. Es tracta del tercer avenç de la banda de Juan Zanza, ex de la Raíz, que està preparant el seu tercer àlbum. Tot i això, com Ecos de Aventura, el primer disc, res.

 • Per els/les que us mola el tekno, tenim també nova cançó de la GEA. Es diu “THE VIBE” i el títol defineix perfectament el que transmet el tema. Per aquells que no la conegueu és una artista emergent, fa àcid tekno (en un estil que potser us recorda a Amygdala) i la veureu petar tots els escenaris perquè ho fa molt bé.

 • I no només això sinó que la Santa Salut ha fet el salt definitiu al hard techno i acaba de publicar 333 (Clímax), juntament amb Xina Mora. Fa dies que l’escoltava al TikTok i per fi aquest matí m’ha donat la dosi d’energia necessària per començar el dia i per encara el cap de setmana. Brutal.

 • M’agradaria acabar avui amb el nou senzill de Susi Abanades, la nova promesa del bedroom pop nacional. Després de l’èxit de cançons com “Te Volvería a Elegir” o “Lo que la Luna Gritaba” torna avui amb “La Nit Estrellada”. L’artista nascuda a Madrid, però resident a Barcelona ens canta així per primer cop en català després de signar amb Acqustic.

 

DESCOBRIMENTS:

 • Avui us porto dos nous descobriments. Primer de tot la RUBII, una artista britànica de RnB alternatiu que m’ha conquistat. No us podeu perdre “Jammin” cançó que forma part d’Olive Green, el seu útlim EP, publicat el març d’aquest any i on escoltem la seva veu fluint sobre el saxo de la base. També m’ha encantat el seu flow i la línia de baix a “Manifest”, un dels seus primers singles. Sona a una mescla molt interessant entre jazz, hip-hop i soul, entre Kaytranada, Tom Misch i Masego.

 • L’altre és mehro, un artista de L.A. que m’han ensenyat aquests dies i que m’ha semblat molt interessant. Em quedo amb “exploding”, un tema del seu últim disc, on crea una mescla entre pop i indie rock que s’acosta a grups com Muse o FINNEAS.

 • Aquesta setmana també he recuperat “I’ve Been In Love” l’himne sorgit en la col·laboració entre Jungle i Channel Tres (tercer cop que apareixen avui, podríem dir que és la seva setmana!) pel disc de Volcano que es va publicar aquest passat agost. Funk progressiu amb el qual és impossible que no us poseu a ballar.

 

 • Si teniu temps i ganes, aquests dies he estat escoltant (i veient) un dels directes que més m’ha atrapat últimament: es tracta del de Metro Boomin amb la Symphonic Orquestra. Sí, heu llegit bé. Hip-Hop tocat per instruments de música clàssica en directe. Al·lucinareu!
 • També ha sortit un nou Tiny Desk espectacular de Sampha!!! Us el deixo per aquí.

 

Ens veiem la setmana que ve! 😊