Parlem amb vosaltres perquè fa poc heu estrenat un nou disc: ‘Cançons Nues’. Què ens en podeu dir?

El disc Cançons Nues es un recull de cançons que expressen el dol produït per la pèrdua del meu pare, al febrer de 2020. Un sempre tendeix a pensar que som eterns i que la mort no ens tocarà mai i menys en éssers propers fins que realment passa. Les vuit cançons que formen el disc van ser composades durant els mesos posteriors a la pèrdua del pare i expressen els sentiments de no poder gaudir més de la seva companyia, i de l’estima que tots li tenim, tant meva com a fill, com també en nom de la mare i de la meva dona i els nostres quatre fills, que tant s’estimava i tant l’estimaven a ell. Precisament al disseny del disc hi apareixen tot un seguit de dibuixos fets a l’escola pels quatre nets de l’avi, que li donen encara més sentit al concepte del disseny gràfic que acompanya a les lletres de les cançons.

De fet sembla que ja teniu la mà trencada per fer discs perquè ja teniu una bona trajectòria. Què hi podrem trobar a ‘Cançons Nues’ que no hi haguem trobat a les altres propostes?

Potser unes lletres més intimistes i sinceres que en altres treballs. En aquest cas parlo més de mi que en qualsevol dels altres discos.

Com definiríeu el disc?

En quant a les lletres, com hem dit, parla del dol per la pèrdua d’un ser estimat. Pel que fa al so, buscàvem un so més rocker i pur, que dotés a les cançons del caràcter que requerien. S’hi inclouen flautes irlandeses, whistles, sintetitzadors, uilleann pipe, violins, etc., per dotar el disc d’un estil que en podríem dir rock celta. És una sonoritat nova per nosaltres, diferent a la dels nostres anteriors treballs.

- Publicitat -

Quin ha estat el seu procés d’elaboració? Quan comença a agafar forma?

Les cançons del disc les vaig composar al piano en aquest cas, a diferència de les altres vegades, que sempre composo amb la guitarra. Vaig fer les meves maquetes a casa i després les vaig portar a l’estudi on les vam acabar de pulir per arribar al resultat final.

També val a dir que fa uns mesos vau treure un llibre on recolliu anècdotes i vivències de la banda. A “SI NO FOS PER TU Seixanta Cançons i els meus records” què hi podem trobar més enllà del que he dit?

Doncs s’hi poden trobar totes les lletres de la nostra discografia, com a bloc principal del llibre. A més hi ha una mica de biografia meva com a compositor i també la història de la banda amb anècdotes divertides i un ampli recull fotogràfic de concerts, fotos promocionals de la banda, cartells de concerts, estudis de gravació, mitjans de comunicació, etc. Recomanem als nostres seguidors que el comprin, ja que hi descobriran coses nostres que de ben segur desconeixen.
Parlant del llibre, volia agrair al Sr. Antoni Daura de Llibres Parcir de Manresa que és l’editorial que m’ha editat el llibre per la seva paciència i el seu mestratge al llarg de tot el procés de creació, jo he après molt al seu costat i des d’aquí, vull aprofitar per agrair-li.

Com sorgeix la idea de fer aquest llibre?

La idea prové d’uns quants anys enrere, quan vaig pensar que seria una bona idea resumir la trajectòria del grup i posar-la en valor a través d’una obra d’aquest tipus. Amb 10 discos, creia que era el moment de fer un punt i seguit i deixar escrit en forma de llibre el que havíem fet fins ara. A més lo de incloure les lletres ho trobo interessant perquè jo sóc dels d’abans, dels que comprava CD’s i me’n llegia les lletres i penso que ara amb l’streaming digital això s’ha perdut una mica. A mi m’agradava molt llegir les lletres de les cançons que m’agradaven.

Deixem el llibre a banda i tornem al disc. Quins concerts teniu previstos per aquest any?

Aquest 2023 hem tocat a Manlleu, a Barcelona i a Manresa, al Teatre Kursaal, que va ser un concert molt especial. Ara a l’estiu tenim varis concerts programats pel Bages i voltants, per exemple a Manresa, Salelles, Casserres, Puigreig, Navarcles, Navès, entre altres.
De cara a la tardor hi ha algunes sales confirmades a Sabadell, L’Estarit, Calella, Cardedeu o La Palma de Cervelló, per exemple.

Com serà el directe? Quines sorpreses hi haurà per la gent que us vingui a veure?

El nostre directe es basa en les cançons més emblemàtiques dels nostres 10 discos. És un directe potent que va de menys a més i creix amb força a la segona part del concert. Us convidem que vingueu a veure’ns, no us deixarà indiferents.