En Miquel Pujadó és tota una institució en el món de la música i ens ho ha demostrat en una entrevista que agradarà als amants de la música, però també de la comunicació.

Doctor en Filologia Romànica, és conegut sobretot com a cantant i autor de cançons. Ha actuat arreu d’Europa i Amèrica (França, Itàlia, Dinamarca, Suïssa, Estònia, Bèlgica, Anglaterra, Alemanya, República Txeca, Luxemburg, Mèxic, etc.) i ha enregistrat dotze discos amb les seves pròpies cançons, tres amb les seves adaptacions de Georges Brassens, i uns altres tres amb poemes musicats de diversos autors, a més d’escriure, compondre i adaptar cançons per a Dyango, Guillermina Motta, La Salseta del Poble Sec, Titot, Joan Isaac, La Principal de la nit, Mesclat, Blues de Picolat, Luis Eduardo Aute i altres grups i solistes.

Autor del llibre de referència Diccionari de la Cançó. Dels Setze Jutges al rock català (2000), ha col·laborat com a articulista, guionista i locutor amb diversos mitjans (Serra d’Or, Catalunya Ràdio, Cadena 13, Ràdio 4, Revista Musical Catalana…). Com a narrador per a nens i joves, ha publicat vuit llibres i ha guanyat els premis Lola Anglada (2003) i Barcanova (2012). També ha utilitzat la seva experiència com a professor i cantant per fer concerts-conferència dedicats a la poesia cantada, la cançó francesa, etcètera, i tallers sobre literatura i cançó a centenars d’instituts, escoles d’idiomes, biblioteques, universitats…

- Publicitat -

Entre 2007 i 2018, va col·laborar amb Carles Canut i la Fundació Romea com a autor de dramatúrgies, actor i cantant, i va signar més de vint espectacles interpretats per actors de la talla de Joan Pera, Lluís Soler, Mario Gas, Jordi Boixaderas, Mingo Ràfols, Victòria Pagès, Josep M. Pou, Enric Majó, etc.

Ara acaba de publicar “De Foc i de Vellut” i hem volgut conèixer de primera mà tot el que hi ha al darrera d’aquest treball, així com de la seva creació.

També hem parlat de les seves altres facetes artístiques, dels seus plans de celebració dels 40 anys del primer treball entre moltes altres qüestions.

Pots escoltar la conversa a partir del minut 34: