Efemèrides 9 de juny


1972 Bruce Springsteen firma un contracte amb Columbia Records

Aquell any el Boss va firmar un contracte per començar a gravar el primer disc amb la E-Street Band, Greetings From Asbury Park N.J.
Bruce Springsteen i el seu primer manager Mike Appel van decidir gravar l’àlbum als estudis 914 Sound Studios en una sola setmana. A la cançó “The Angel” va comptar amb la col·laboració del baixista Richard Davis que va tocar el baix al disc Astral Weeks de Van Morrison. Es preveia llançar l’àlbum a la tardor de 1972 però es va traslladar a principis de 1973 per evitar l’aglomeració comercial prèvia al Nadal.
“Blinded by the Light” i “Spirit in the Night” van ser llançats com a senzills de Columbia, però no van tenir presència en les llistes d’èxits dels Estats Units. Manfred Mann’s Earth Band van gravar una versió de “Blinded by the Light” en el seu àlbum “The Roaring Silence” que va aconseguir el número 1 en la llista Billboard Hot 100 el 19 de febrer de 1977 i el número 1 a la llista de Canadian RPM el mateix dia.

1978 Els Stones editen el disc Some girls

- Publicitat -

Va ser el catorzè disc editat al Regne Unit pels Rolling Stones i va aconseguir unes xifres espectaculars de vendes als Estats Units, on també va ser número 1.
El disc va ser una combinació de rock, R&B i blues clàssic. Va estar nominat a millor disc de l’any als premis Grammy i alguns el consideren un dels millors treballs del grup.

1978 Neix Matt Bellamy, cantant de Muse

Matthew James Bellamy és el cantant i guitarrista del grup britàmic Muse. Bellamy també toca el piano i el teclat en moltes de les cançons de la banda.
El 1994 va fundar el grup, tot i que no va ser fins el 1999 quan va arribar el primer treball, Showbiz. El seguirien Origin of Symmetry, Absolution o Black holes and revelations.