Efemèrides 8 de juny


1940 Neix Nancy Sinatra

Una de les filles del cantant Frank Sinatra, amb una família molt musical, evidentment també tindria una carrera amb la música com a gran protagonista.
L’any que tot va canviar va ser el 1966 quan va fer un canvi de look i d’estil de l’artista, més madur i atractiu que va captar l’atenció dels mitjans i després de firmar un contracte amb Represe Records va editar el seu gran hit, These boots are made for walking, que va conquistar al públic i a les principals llistes d’èxits, gràcies als milions de còpies que va tenir el tema.
Durant la dècada dels 60 també va intervenir en algunes pel·lícules.

1951 Neix Bonnie Tyler

- Publicitat -

Gaynor Hopkins, més coneguda pel seu pseudònim artístic Bonnie Tyler, és una cantant gal·lesa de música pop i rock. Mestressa d’una veu molt característica, com ronca o esquerdada, se la pot considerar l’equivalent femení de Rod Stewart i és majoritàriament famosa pels èxits It’s a Heartache i Total Eclipse of the Heart.
A la dècada dels 90 va tenir un gran èxit a Europa, tot i que els seus millors anys van ser els vuitanta.

1960 Roy Orbison grava Only the lonely

Aquesta peça es va convertir en el seu primer número 1, com una balada d’òpera rock, amb un so desconegut en aquella època i que va causar furor.
Va liderar al Regne Unit i va obtenir grans posicions en altres països.
És considerada una de les millors cançons de la història de la música per la revista Rolling Stone.

1985 Everybody wants to rule the world, nº 1 de Billboard

La cançó dels Tears for fears formava part del disc Songs from the big chair, el segon disc de la banda, amb la qual van aconseguir traspassar les fronteres del seu país. Aquesta és una de les cançons més populars de la formació, així com Shout o Sowing the seeds of love.