Efemèrides 7 de juny


1940 Neix Tom Jones


Tom Jones és un cantant de música pop del País de Gal·les. Als setze anys es casà i tingué un fill, molt abans de tornar-se un ídol del pop. Tot i les seves freqüents i ben conegudes relacions extraconjugals, continua casat. Jones viu als Estats Units, però visita amb freqüència la seva terra natal de Gal·les.
Tom assolí la fama durant els anys 60, i després de diversos èxits al Regne Unit, esdevingué un cantant de casinos a Las Vegas. Entre els seus principals èxits de principis de carrera hi ha, It’s not a unusual, Delilah, She’s a lady o Thunderball.


1958 Neix Prince

Prince, va ser un cantant, compositor i multiinstrumentista de rock, soul, funk i new wave nord-americà. Va ser una icona de la música nord-americana i guanyador de gran quantitat de premis. De 1993 a 2000 va presentar-se com L’Artista Abans Conegut com a Prince o simplement L’Artista.  Durant la dècada dels anys 80, va ser un dels artistes més importants i innovadors. És considerat el fundador de l’anomenat “so Minneapolis”, so característic del seu tercer àlbum, Dirty Mind i el de 1981 Controversy, així com en l’àlbum de debut de The Time. Prince aconseguiria el cim de la seva popularitat amb l’àlbum Purple Rain (1984) i la pel·lícula del mateix títol.
Prince ha venut més de 100 milions de discos a tot el món, convertint-se en un dels artistes musicals amb més vendes de tots els temps. El tema “Purple Rain” va obtenir l’Oscar a la millor banda sonora per al mateix Prince, que també va obtenir un premi Grammy per l’àlbum.

1993 Neix George Ezra

- Publicitat -

És un cantant i compositor britànic, que l’octubre del 2013 llançà el seu primer EP Did You Hear the Rain?, distribuït en format digital a través d’iTunes, que va arribar al número 11 de les llistes a Itàlia i al número 10 al Regne Unit.
El 30 de juny del 2014 edità el seu àlbum Wanted on Voyage amb temes com Budapest, que tindrien gran èxit a les llistes de tot el planeta. Ezra va anunciar el 19 de gener de 2018 el nom del seu nou single «Paradise» i el del seu segon àlbum d’estudi Staying At Tamara’s, publicat el març.