Efemèrides 15 de juny


1976 Neix el cantant dels Snow Patrol


Gary Lightbody va néixer l’any 1976 i amb 18 anys va formar Snow Patrol amb Mark McCelland.
El primer nom del grup va ser Polar Bear, però el van haver de canviar, ja que hi havia una banda que es deia igual. El primer disc, Song for polarbears, es va publicar el 1998 i va tenir un notable èxit entre l’escena alternativa al Regne Unit.
Després d’acabar els estudis es va centrar de ple amb el grup, amb el qual editaria encara uns quants discs, fins a convertir-la en una de les referències musicals dels darrers anys amb temes com Chasing cars, Chocolate, Run, Spitting games o Just say yes entre altres. Aquest 2018 han editat Wildness, que els portarà de gira per tot el planeta terra amb parada a Barcelona el 2019.


1992 Bruce Springsteen comença la seva primera gira sense la E-Street Band

El primer concert d’aquesta gira mundial que el Boss va anomenar com Human Touch Lucky Town Tour, va començar a Suècia. Va ser la primera vegada que no estava en companyia de la E-Street Band. Al nostre país vam poder-lo veure a la Monumental de Barcelona, on el cantant va oferir dos concerts els dies 3 i 4 de juliol i on no hi van faltar temes com Brilliant disguise, Thundr road, Glory days, Born to run o The river.

1996 Mor Ella Fitzgerald

- Publicitat -

Va ser una cantant nord-americana de jazz, coneguda com Lady Ella. Va començar la seva carrera en solitari al 1941 i cinc anys després va començar a cantar amb regularitat en els concerts de Norman Granz Jazz at the Philharmonic (JAP), convertint-se Granz en el seu mànager. Un gran canvi es va produir en l’estil d’Ella durant aquest període. Va estar de gira amb la banda de Dizzy Gillespie i va adoptar el bebop com a part del seu estil, i va començar a incloure fragments de scat en les seves interpretacions.
A mitjans dels anys vuitana va tenir una intervenció quirúrgica a cor obert i el 1993 li van haver d’amputar les dues cames.
La seva carrera es va allargar més de 60 anys i va morir a casa seva acompanyada dels seus éssers estimats.