Efemèrides 13 de juny


1970 The long and winding road, número 1 dels Estats Units

La cançó va assolir el primer lloc de la llista d’èxits Billboard Hot 100 i s’unia a la llarga llista de números 1 que havien aconseguit els Beatles al llarg de la seva carrera.
El tema formava part del disc Let it be, amb altres grans peces com Get back, Across the universe o evidentment la que donava nom al disc.

1982 Pink Floyd comencen a gravar el disc The Final Cut

- Publicitat -

The Final Cut és el dotzè àlbum de la banda britànica de rock progressiu Pink Floyd. Va aparèixer al Regne Unit el 21 de març de 1983 mitjançant la companyia discogràfica Harvest Records i diverses setmanes després de la mà de Columbia Records als Estats Units. Fou el darrer àlbum produït abans de la marxa de Roger Waters. Per a molts de fans es tracta del primer àlbum personal de Waters, més que un disc de Pink Floyd. En efecte, Waters va escriure i compondre la totalitat de l’àlbum, mentre que David Gilmour i Nick Mason foren relegats al rang de simples músics.


1995 Alanis Morissette publica Jagged Little Pill

Va ser el tercer disc de la cantant canadenca i el primer editat internacionalment. Conté 12 cançons i un tema ocult. El disc va suposar un canvi a l’estil musical de Morissette, que l’allunyava del dance dels seus anteriors treballs.
És considerat un dels àlbums amb més èxit de la història, pels seus reconeixements i fites comercials. Així mateix és el cinquè disc més venut per una artista femenina i el catorzè més venut de tots els temps. Va arribar a estar 12 setmanes número 1 als Estats Units i és un dels cinc discs que van estar al top 10 més d’un any, al costat de Thriller de Michael Jackson i 1989 de Taylor Swift.