Efemèrides 10 de juny


1961 Neix la cantant Kim Deal

Kim Deal, és una cantant, baixista, guitarrista i compositora nord-americana. Tot i haver participat en diversos projectes, la faceta més coneguda de Kim és haver estat membre dels Pixies. Es va unir a aquest grup el 1986 com a baixista, després de respondre a un anunci sol·licitant “baixista influenciat per Hüsker Dü i Peter, Paul and Mary”. Als crèdits dels dos primers àlbums, Come on Pilgrim i Surfer Rosa, apareix amb el nom de Mrs. John Murphy (John Murphy era el seu marit en aquella data). Després de Doolittle, el tercer àlbum, Pixies va entrar en un període d’inactivitat. Kim, frustrada per la falta de dinàmica del grup, va formar The Breeders amb la seva germana bessona, i el 1990 van treure a la venda el seu primer disc, titulat Pod.


1975 Sister golden hair lidera als Estats Units

La cançó va ser creada per Gerry Beckley i gravada per la banda nord-americana America, pel seu cinquè disc Hearts, editat el mateix 1975. Va ser el segon senzill en ocupar el número 1 de la llista Billboard.
Beckley ha dit molts cops que com a inspiració va estar escoltant el tema My Sweet Lord de George Harrison, mentre que pel que fa a la lletra es va fixar en Jackson Browne.

- Publicitat -

2004 Mor Ray Charles

Ray Charles fou un músic cec de jazz que va néixer a l’estat de Geòrgia, als Estats Units. El seu primer èxit va ser “Mess Around,” basat en el clàssic de 1929 “Pinetop’s Boogie Woogie” de Pinetop Smith i escrit pel seu productor a Atlantic Records, Ahmet Ertegün. Va tenir un altre èxit amb el ball de rap urbà de “It Should Have Been Me,” però va arribar al seu major nivell amb l’impuls del gospel de “I Got A Woman.” (1955). Aquest va ser seguit per “This Little Girl of Mine”, “Drown in My Own Tears”, “Hallelujah I Love Her So”, i “Lonely Avenue”; algunes d’aquestes van ser cançons gospel convertides amb lletres populars, i les altres balades de blues.
El 2004 Charles va realitzar un àlbum de duets, Genius Loves Company, que va ser nominat en els Grammy Awards a Millor Àlbum vocals pop, Àlbum de l’any, i cançó de l’any. Va morir pocs mesos després amb 73 anys.