Efemèrides 7 de maig

1824 S’estrena la Novena Simfonia de Beethoven
El 7 de maig de 1824 s’estrena a Viena la Novena Simfonia de Beethoven, i es va convertir en una de les obres més importants del món de la música i de l’art.

1840 Neix Tchaikovsky
L’any 1840 neix el gran compositor del Romanticismo Piotr Ilich Tchaikovsky , autor dels coneguts ballets “El llac dels cignes”, “La bella dorment” i “El trencanous”, i de la apertura-fantasia “Romeu i Julieta”.

- Publicitat -

1977 Eagles arriba al nº1 Billboard
La banda de country rock i folk rock Eagles arriba al nº1 de les llistes Billboard després de ser els culpables de vendre més àlbums als anys 70 que qualsevol altra banda dels Estats Units d’Amèrica.

1982 Diana Ross rep una estrella al Passeig de la Fama
El mateix any en el que surt el seu àlbum ‘Silk electric’, la cantant Diana Ross (coneguda majoritàriament per cançons com “Endless Love”, “Ain’t No Mountain High Enough” o “Love Hangover”) rep una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood.

1995 Bill Haley & His Comets estrenen “Rock around the clock”
El tema de l’àlbum ‘Shake rattle & roll’ (1955) és considerat el primer rock and roll de la història, a més, va ser el número 1 de les llistes de vendes durant vuit setmanes.

1990 “Nothing Compares to you” és el nº1 de les llistes Billboard
La cançó del segon treball discogràfic, ‘I do not want what i haven’t got’, de Sinéad O’Connor és un èxit internacional i això fa que arribi a ser nº1 de les llistes Billboard.