Efemèrides 6 de maig


1971: Ike & Tina Turner reben un disc d’or
La seva versió de “Proud Mary” va aconseguir que la parella aconseguís un disc d’or. La cançó, que originalment era de John Fogerty, va ser tot un èxit i també els hi va aconseguir un Grammy uns mesos més tard.
Aquesta és la seva versió:

1945: Neix Bob Seger
El 6 de maig de 1945 neix a Detroit una de les grans estrelles del rock dels anys 70 Bob Seger, cantant de la coneguda cançó “Old time rock & roll” (1978).

1997: Primera Investidura del Rock & Roll Hall of Fame
Per primera vegada, té lloc aquesta cerimònia d’Investidura del Rock & Roll Hall Of Fame, que va tenir lloc a Cleveland (EUA). Era la manera de premiar la permanència als llocs més destacats del panorama musical durant 25 anys, i van assistir artistes com els Bee Gees, Buffalo Springfield, The Jackson 5, The Young Rascals…

- Publicitat -

1971: Neix Chris Shiflett
Neix el guitarrista de punk i rock alternatiu, i guitarrista de la banda Foo Fighters Christopher Aubrey Shiflett

2007: Mor Carey Bell
Amb 70 anys, mor el cantant i compositor de blues Carey Bell Harrington. Aquest artista va formar part de bandes com Muddy Water (1970-1974) i de Willie Dixon Band (fins a 1980), però va acabar la seva carrera com a solitari.

1984: ‘Hello’ arriba a nº1 de Billboard
La cançó ‘Hello’ de Lionel Richie arriba al nº1 de Billboard amb més de quatre milions de còpies venudes. Aquesta cançó, que pertany al disc ‘Can’t slow down’ (1984), no és la única que va arribar al nº1, ja que “All night long” també ho va aconseguir.