Efemèrides 5 de maig 


1956 Elvis Presley triomfa amb Heartbreak Hotel

Elvis Presley va aconseguir el seu primer single i àlbum No.1 en EEUU quan ‘Heartbreak Hotel’ es va posicionar al cim. ‘Heartbreak Hotel’ és el seu primer single més venut en 1956. La lletres estaven basada en un article del periòdic
sobre el suïcidi d’un home solitari que va saltar des de la finestra de
l’hotel.

1973 David Bowie arriba al nº 1 amb Aladdin Sani

- Publicitat -

David Bowie aconsegueix el #1 en la llista d’àlbums en el Regne Unit amb el seu disc ”Aladdin Sani”, que estarà 5 setmanes en el més alt, i 27 setmanes en el top 10, és el seu primer #1 en àlbums.

1978 ACDC llança al Regne Unit “Powerage”

El cinquè àlbum és també el quart àlbum d’estudi internacional del grup. Totes les cançons estan compostes per Angus Young, Malcolm Young i Bon Scott, entre les quals es destaquen “Riff Raff”, “Sense City”, “Rock ‘n’ Roll Damnation” i “Gone Shootin'”. 

Powerage és el primer àlbum d’AC/DC que va ser publicat gairebé simultàniament als mercats australians i internacionals i el primer que utilitza la mateixa coberta per a tots dos, és també la primera vegada que té les mateixes cançons en totes les versions amb l’excepció dels vinils europeus que incloïen “Cold Hearted Man,” una cançó que no s’ha publicat oficialment en cap altre àlbum d’AC/DC, alguns també ometien la cançó “Rock ‘n’ Roll Damnation.” L’àlbum va arribar al 133 en Billboard’s Pop Àlbums en Estats units, eventualment sent certificat platí.

1981 Quart àlbum de Tom Petty and the Heartbreakers

Tom Petty and the Heartbreakers llança el seu quart àlbum d’estudi anomenat ”Hard Promises”. Publicat per la companyia discogràfica Backstreet Records. El títol original del qual anava a ser Benmont’s Revenge en referència al teclista del grup, Benmont Tench. Va incloure la col·laboració de convidats com Stevie Nicks, vocalista de Fleetwood Mac, en “Insider”. The Heartbreakers també van gravar la cançó “Stop Draggin’ My Heart Around” per a l’àlbum de Nicks Bella Donna.