Efemèrides 31 de maig


1948 Neix John Bonham

Fins al dia d’avui és considerat un dels millors bateries del rock de tota la història, ja que va canviar l’enfocament que es tenia de l’instrument. Va crear un estil que consistia en cops més durs i amb menys ornaments, molt més allunyat del jazz i del blues (estils predominants en els bateries de rock/pop de l’època), influint poderosament a totes les generacions posteriors de bateries de rock, incloent-hi el heavy metal.
John Bonham va morir a la mansió de Jimmy Page a Clewer, Windsor, el 25 de setembre del 1980 per aspiració de vòmit, després d’ingerir uns quaranta gots de vodka en menys de dotze hores. Tenia 32 anys d’edat.
Després de la seva mort es va especular sobre una possible substitució per reemplaçar-lo a Led Zeppelin, però finalment els integrants del grup van decidir que no es podia reemplaçar i que, per tant, el grup no podia continuar existint.

1980 Neix el guitarrista de Fall Out Boy, Andrew Hurley

- Publicitat -

És un músic conegut per tocar amb els Fall Out Boy, tot i que abans havia tocat en algunes bandes de hardcore punk. El 2003 es va unir al grup com a bateria i va estar fins a la separació temporal del grup l’any 2009. Després va formar el grup de metal The Damned Things, al costat del guitarrista Joe Trohman. Posteriorment es va incorporar a Enabler on va editar un disc i va sortir de gira.
Ha seguit participant amb Fall Out Boy en els discs Save rock and roll o MANIA.

1991 Neix Azealia Banks

El 2011 i amb tan sols 20 anys va encapçalar la llista de les cantants més importants de l’any per la revista NME. Aquell mateix any va quedar en tercera posició del sondeig BBC Sound of, que destaca els artistes que marcaran l’any.
El seu primer disc va ser Broke with Expensive Taste i es va editar el 2014.