Efemèrides 29 de maig


1967 Neix Noel Gallagher

Noel Thomas David Gallagher és un músic de rock britànic, compositor i guitarrista principal del grup Oasis.
Va ser seduït per la música a causa d’un grup per al qual treballava com roadie, Inspiral Carpets. El seu germà Liam, més interessat a barallar-se i en les noies, va quedar perplex el dia que Noel va dur-lo a veure un concert dels Stone Roses. Mentre Noel malvivia fora de casa en diversos treballs, Liam formava al costat d’uns amics la banda The Rain. Noel es va unir a Oasis quan ja estava format (The Rain, grup format per Liam, i la resta de membres originaris; Bonehead, Guigsy i Tony McCarroll), però va posar els fonaments perquè creixés.
El 29 d’agost de 2009 anuncià que abandonava la banda per discrepàncies amb el seu germà Liam.
Des de llavors ha editat 4 treballs en solitari.


1971 Brown sugar dels Rolling Stones lidera als Estats Units

La cançó formava part del disc Sticky Fingers, editat el mateix 1971 i composada per Mick Jagger i Keith Richards. En va ser el primer senzill i va assolir la primera posició de la llista Billboard, així com molt bones posicions en altres països.
Així mateix la revista Rolling Stone la considera una de les millors 500 cançons de tots els temps.
El disc també es va situar al número 1 dels més venuts.


1997 Mor el músic Jeff Buckley

- Publicitat -

Conegut per la seva peculiar veu d’almenys quatre octaves i mitja, els crítics van considerar Buckley com un dels artistes més prometedors de la seva generació després de la publicació el 1994 del seu àlbum debut Grace. No obstant això, al cim de la seva popularitat, Buckley va morir ofegat mentre nedava al riu Wolf.
La seva mort va ser tractada amb molt de misteri, després que es comuniqués que no se sabia si s’havia tractat d’un accident imprudent o d’un suïcidi, com a conseqüència del trastorn bipolar que patia.