Efemèrides 28 de maig


1945 Neix John Fogerty

John Forgety és el líder de la famosa banda de rock and roll Creedence Clearwater Revival. És el guitarra principal i compositor i està classificat a la posició 40 de la llista dels 100 millors guitarristes de tots els temps, segons la revista Rolling Stone l’any 2003. John segueix sent compositor i solista, a més ha fet algunes recopilacions com solista amb temes de la seva banda anterior. Seus són grans clàssics que han fet famosos altres veus a més de la seva: Proud Mary (és famosa la versió de Tina Turner), Rockin’ all over the World (és coneguda la versió de Status Quo, fins i tot Bruce Springsteen la inclou en alguns concerts).

1968 Neix Kylie Minogue

- Publicitat -

És una cantautora de música pop i actriu australiana. Per molts ha estat considerada la successora de Madonna després d’arrasar amb el seu àlbum Fever (2001) i el seu corresponent single Can’t Get You Out of My Head. Mundialment, la cantant ha venut més de 68 milions de discs. Kylie i els seus singles van ser ben rebuts, però després de quatre àlbums les vendes van anar disminuint, adoptant ella una imatge més madura.
Al marge de ser desestimada per alguns crítics, Kylie s’ha situat  molt amunt en algunes vendes i ha rebut premis com ara alguns BRIT, un Grammy i un OBE concedit per la reina Isabel II d’Anglaterra gràcies al seu servei a la música, entre altres.


1981 Neix Adam Green

Adam Green és un músic i cantant americà, que va començar carrera amb el grup The Moldy Peachers i que a partir del 2002 va iniciar carrera en solitari.
Té un estil musical que es mou per l’indie rock, folk i se l’ha escoltat en algunes bandes sonores, com per exemple Juno, on fins i tot els dos protagonistes del film van interpretar-la.