Efemèrides 26 de maig


1964 Neix Lenny Kravitz

És un cantant, compositor, multiinstrumentista i productor, l’estil del qual incorpora elements del blues, rock, soul, funk, reggae, hard rock o folk. A més de ser la veu principal i les de suport, sovint toca totes les guitarres, baix, bateria, teclats i percussió ell mateix quan grava. Lenny va guanyar el premi Grammy al “Best Male Rock Vocal Performance”, quatre anys seguits, de 1999 a 2002.
Lenny Kravitz ha venut uns vint milions de discs a tot el món. Però a més té en el seu poder un dels més amplis conjunts de hits musicals que l’han alçat a l’apogeu des de la seva primera aparició el 1989.


1971 Don McLean grava American Pie

És una cançó d’estil folk rock del cantautor estatunidenc Don McLean. Apareix dins l’àlbum American Pie de l’any 1971. El single va ser número 1 als Estats Units durant quatre setmanes l’any 1972.
La cançó explica els fets ocorreguts el dia 3 de febrer de 1959, The Day the Music Died («El dia que va morir la música», segons expressió del mateix Don McLean) quan una avioneta s’estrellà i van morir-hi els joves músics Buddy Holly, Ritchie Valens, i The Big Bopper (Jiles Perry Richardson, Jr.) a banda del pilot.
La cantant Madonna és l’autora d’una versió apareguda el 3 de març del 2000.


1994 Michael Jackson es casa amb Lisa Marie Presley

- Publicitat -

Tot i la fama dels dos protagonistes, va ser una celebració íntima, tant que fins i tot la premsa no se’n va fer ressò fins una setmana després.
Els rumors van acompanyar la parella des del primer moment, ja que molts es van pensar que Jackson es volia fer amb els drets de les cançons d’Elvis Presley, així com de netejar la seva imatge, molt tacada després de ser acusat d’abusar d’un menor.
El matrimoni va durar un any i mig.