Efemèrides 25 de maig


1975 Neix Lauryn Hill

Lauryn Hill és una rapera, cantant, actriu i productora discogràfica nord-americana guardonada 8 vegades amb el premi Grammy. Va ser membre de The Fugees abans de començar una carrera en solitari.
Hill ha estat bastant crítica amb la indústria de la música i el que les joves negres representen en ella. Procura no fer moltes aparicions públiques, ha deixat de fer entrevistes, d’escoltar música i de veure la televisió, i s’ha dedicat a explorar noves manifestacions artístiques, fent-se dramaturga i component una quantitat ingent de textos poètics, dissenys de roba o guions.

1983 Flashdance és número 1 als Estats Units

- Publicitat -

El tema formava part del disc What a Feeling d’Irene Cara, on també trobaves Fame, que formaria part d’una altra banda sonora. Amb What a Feeling va aconseguir dos premis Grammy i va situar-se al capdamunt de les llistes dels Estats Units, entre molts altres països.

1985 Brothers in arms de Dire Straits lidera al Regne Unit

Va ser el cinquè disc de Dire Straits i va suposar el primer treball del grup en 3 anys. Durant aquest temps la banda estaria formada per sis membres i una llarga llista de músics que recolzarien la gravació del nou disc, entre ells Sting. Eric Clapton va arribar a col·laborar durant la gira del 1988 tocant la guitarra rítmica.
Brothers in arms els va catapultar a la categoria d’estrelles del rock, en vendre 30 milions de còpies i sent en tercer disc més venut de la dècada dels 80.
Va ocupar el número 1 de moltes llistes, entre elles la britànica.