Efemèrides 22 de maig


1959 Neix el cantant de The Smiths

Amb Johnny Marr va establir els Smiths en 1982, i aviat va atreure el reconeixement nacional pel seu àlbum de debut homònim. Com a líder del grup, Morrissey va atreure l’atenció tant per la seva lletra enginyosa i sardònica com pel seu aspecte idiosincràtic; evitant deliberadament el masclisme del rock, va conrear l’estètica d’un eclèctic social que va evitar les drogues i va abraçar el celibat. Els Smiths van llançar tres àlbums addicionals -incloent l’aclamat per la crítica Meat Is Murder i The Queen Is Dead- i van tenir una cadena de singles d’èxit. Malgrat el seu gran èxit al Regne Unit, la banda es va dissoldre l’any 1987 per desavinences entre els seus membres. A partir d’aquell moment Morrissey va iniciar la seva carrera en solitari.

1985 Everything she wants de Wham lidera als Estats Units

- Publicitat -

El tema havia estat escrit per George Michael i va arribar al número 1 de les llistes americanes, així com una altra de les peces del segon disc, Wake me up before you go-go.
El mateix any, la banda es va separar i Michael va engegar una carrera en solitari.

2017 Atemptat a Manchester, just al finalitzar un concert d’Ariana Grande amb 22 morts 

El 22 de maig de 2017, va haver-hi una explosió al Manchester Arena, a la ciutat de Manchester (Anglaterra), al final d’un concert de la cantant estatunidenca Ariana Grande. L’explosió es va produir al voltant de les 22:33, causant almenys 22 morts i 512 ferits. Es va informar que un home en solitari va realitzar l’atac usant un artefacte explosiu improvisat en el que se sospita va ser un atemptat suïcida. L’endemà Estat Islàmic reivindicà l’autoria de l’atemptat.