Efemèrides 21 de maig

1963: Stevie Wonder publica el seu segon disc
Stevie Wonder és un dels artistes més coneguts mundialment, i fa molt que està al món musical. Va néixer a Michigan (Estats Units) el 13 de maig de 1950, amb una ceguera que mai li ha fet impossible fer el que fa. És cantant, compositor, productor discogràfic i activista social, i va treure el seu primer disc amb tan sols 12 anys (‘The Jazz Soul of Little Stevie’), i el seu segon disc ‘Recorded Live: The 12 Year Old Genius’ va sortir un any més tard, el 21 de maig de 1963, quan l’artista només tenia 13 anys.
La primera part contenia les cançons “Fingertips”, “Soul Bongo” i “La La La La La”, i la segona part “(I’m Afraid) The Masquerade Is Over”, “Hallelujah I Love Her So”, “Drown in My Own Tears” i “Don’t You Know”, i el mateix any va arribar al nº1 del Billboard Pop Albums (Billboard 200).

1982: Surt el novè disc de Queen
Queen és un dels grups més reconeguts dins del rock britànic, i el seu novè disc ‘Hot Space’ va sortir el 21 de maig de 1982, aviat arribant al número 4 de les llistes d’èxit del Regne Unit, on va perdurar durant 19 setmanes, arribant a conquerir el disc d’or. L’àlbum va tenir un èxit semblant als Estats Units, on es va estrenar el 25 de maig del mateix any i va arribar al número 22 de les llistes (durant-hi 21 setmanes) i aconseguint el disc d’or. De totes maneres, molts fans i crítics han classificat aquest treball discogràfic com el pitjor àlbum de Queen.

- Publicitat -

1983: David Bowie és nº1 a les llistes de singles d’Estats Units amb “Let’s dance”
Aquesta cançó,  que pertany a l’àlbum d’igual nom, va sortir l’any 1983, com a primer single del disc i amb Stevie Ray Vaughan fent el solo de guitarra al final de la cançó. Després d’aquest disc, l’artista va ser conegut amb el malnom de “el duc blanc”, a causa del vestuari que duia sempre als seus espectacles.

1997: Surt el tercer disc de la banda Radiohead al Japó
La banda de rock alternatiu originada a Abingdon-on-Thames (Anglaterra) l’any 1985 i formada per Thom Yorke, Jonny Greenwood, Ed O’Brien, Colin Greenwood i Phil Selway treu el seu tercer disc ‘OK Computer’ el dia 21 de maig de 1997 al Japò, el 16 de Juny al Regne Unit i l’1 de juliol als Estats Units d’Amèrica.
Aquest és el disc més aclamat pel públic i ha estat catalogat pels crítics musicals com un dels millors àlbums de la història i una obra mestra del rock modern.


2000: Björk guanya el premi a la Millor Actriu al Festival de Cinema de Cannes
Björk és una cantautora, compositora, músic de molts instruments i productora islandesa amb dos discs (‘Björk’ i ‘Debut’) quan protagonitza l’any 2000 la pel·lícula de Lars von Trier “Dancer in the Dark” que li farà guanyar la Palma d’Or al Festival de Cannes com a millor actiu i una nominació al Globus d’Or com a millor actriu. Malgrat això, l’artista va decidir centrar-se exclusivament en la seva carrera musical, i fins avui en dia, com a solista, té 10 àlbums.

2017: Als Billboard Music Awards guanya per primera vegada un grup de K-Pop

BTS és un grup de K-pop de Corea del Sud format pels artistes Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, v i Jungkook. La banda es va formar l’any 2013, i d’entre els 17 premis que han guanyat al llarg de la seva carrera (iHeartRadio, Seoul Music Awars, Teen Choice Award…), l’any 2017 van ser el primer grup de K-Pop en rebre un premi la nit dels Billboard Music Awards com a Millor Artista Social.