Efemèrides 18 de maig


1964 The Animals graven la seva versió de The House of the rising sun

La cançó explica la vida d’algú que ha tingut poca sort a Nova Orleans i tot i que The Animals és el grup que la va popularitzar, no se’n coneix l’autor original.  L’any 1964 va arribar al número 1 de les llistes dels Estats Units i del Regne Unit, així com anteriorment ho havia fet la que va fer Joan Baez.

Neix el cantant Jack Johnson

- Publicitat -

Jack Johnson va aprendre a tocar la guitarra gràcies al millor amic del seu pare Alex Conell. Fou surfista professional fins que un accident surfer estroncà la seva carrera. Johnson, que havia après a tocar la guitarra als 14 anys, dedicà tot el seu temps de convalescència a escriure cançons i a tocar la guitarra.
El 2000, Jack Johnson va dirigir la pel·lícula Thicker than Water amb el seu amic de l’escola de cinema Chris Malloy
Musicalment va debutar el 2001 amb Brushfire Fairytales.

1980 Mor Ian Curtis

Mentre actuava amb Joy Division, Curtis va desenvolupar un estil de ball força personal que recordava els atacs epilèptics que patia, a vegades fins i tot a l’escenari. La similitud era tan gran que el públic arribava a dubtar si allò que veien era part de l’actuació o un veritable atac. A vegades es desmaiava i l’havien d’ajudar a baixar de l’escenari, ja que la seva salut anava empitjorant a causa del gran nombre de concerts que el grup feia.
Els efectes de l’epilèpsia i els seus problemes personals, com el sobtat divorci de la seva dona foren causes que contribuïren al seu suïcidi, quan es va penjar a l’edat de 23 anys.

2017 Mor el cantant Chris Cornell

Chris Cornell va ser un cantant i guitarrista estatunidenc, fundador dels grups Soundgarden, Temple of the Dog i Audioslave i destacat com a artista en solitari per la seva veu, considerada una de les millors del rock.
Soundgarden encapçalaren l’escena musical de Seattle junt amb altres com Nirvana (grunge) o Pearl Jam —grup sorgit de la gravació del Temple of the Dog— i tragueren cinc discs abans de separar-se, l’any 1997, amb Cornell tan afectat d’alcoholisme que, anys després, no recordava l’èxit assolit.
Cornell se suïcidà el 17 de maig de 2017 en un hotel de Detroit, hores després d’un concert amb Soundgarden.