Efemèrides 17 de maig


1965 Neix el cantant de Nine Inch Nails


Trent Reznor va fundar la banda NIN i va pertànyer a altres formacions com Tapeworm o Exotic Birds. Al 2007 va acabar el seu contracte amb Interscope Records i es va tornar un artista independent. És considerat com una de les figures més aclamades i creatives de la seva generació.
El primer disc al costat de NIN, va ser Pretty Hate Machine, que va ser tot un èxit comercial i des de llavors no ha parat d’editar discs i cançons.


1973 Neix Josh Homme de Queens of the Stone Age

Homme es va donar a conèixer a principis dels 90 i després de provar sort en algunes bandes, va engegar el seu projecte més ambiciós, Queens of the Stone Age, amb el qual aconseguiria enorme fama. El 1998 editarien el seu primer treball de títol homònim, que continuaria amb Rated R, on la crítica va quedar-se meravellada amb les composicions.  La carrera s’ha anat allargant fins a l’edició de Villains el 2017. Homme també ha fet col·laboracions per algunes bandes sonores, així com amb altres artistes.

1974 Neix Andrea Corr

- Publicitat -

Andrea Jean Corr va néixer a Dundalk, Irlanda, és la cantant i membre més jove del grup musical The Corrs, format juntament amb els seus germans Jim, Sharon i Caroline. A més de posar la veu, és a l’igual que els seus germans, qui compon les cançons, principalment les lletres. El primer disc de la banda va ser, Forgiven Not Forgotten (1995) i va ser un èxit per la seva original mescla entre pop, rock i música tradicional celta.
El 2007 va editar el seu primer treball en solitari, Ten Feet High.

1983 Let’s Dance de David Bowie lidera als Estats Units

El treball va ser el més venut de la carrera del cantant, amb temes que han passat a la història de la música, com Modern Love, China Girl o la que donava títol al disc.
Va ocupar també el primer lloc dels més venuts a la llista britànica, així com en altres països.

1984 Neix Passenger

Mike Rosenberg és un cantant i compositor britànic, i el seu nom es deu a la banda que va fundar, i on actualment n’és el vocalista principal així com el seu compositor. Quatre dels membres del grup van decidir abandonar el projecte el 2009 i Rosenberg va seguir, i a partir de llavors la seva fama va augmentar, especialment amb l’edició de All the little lights el 2012 i gràcies al tema Let Her Go. La fama continuaria amb els següents treballs.

2012 Mor la reina de la música disco, Donna Summer

La cantant va morir als 63 anys, després de perdre una dura i llarga batalla contra el càncer. Va deixar una gran quantitat de discos i cançons i més de 100 milions de discos venuts.
Donna Summer va engegar la seva carrera musical l’any 1971 i no va parar de repartir ritme fins al final de la seva vida, amb cançons com Hot Stuff, She Works Hard for the Money, I feel love o I will go with you.