Efemèrides 14 de maig


1967 Neix el cantant Marc Parrot

Marc Parrot va començar cantant en castellà amb el grup Regreso a las minas, amb qui va publicar un disc. Ben aviat, però, va començar la seva carrera en solitari, i va començar a editar discos, en castellà, per la Warner Music. Encara que va publicar-hi dos àlbums, la fama li va arribar primer al seu àlter ego, el personatge musical d’El Chaval de la Peca, un cantant recuperador d’èxits antics que participava en els programes d’Andreu Buenafuente.  El 2005 va decidir donar un nou rumb a la seva carrera i va començar a cantar professionalment en català.

1996 Neix el DJ Martin Garrix

- Publicitat -

El salt a la fama del DJ neerlandès succeeix després de la publicació del senzill “Animals”, el 16 de juny de 2013, convertint-se en un èxit en diverses llistes europees i mundials assolint milions de visites a YouTube.  El 2013 va ingressar al Top 100 DJs de la revista DJ Mag directament al lloc número 40, convertint-se en el DJ més jove dins del famós rànquing. Ja el 2014, aconsegueix col·locar-se a la quarta posició de la llista.
Ha col·laborat amb artistes com Troye Sivan, David Guetta, Dua Lipa, Usher o Bebe Rexha entre altres.

1998 Mor el cantant i actor Frank Sinatra

Frank Sinatra, conegut com La veu, fou un cantant i actor estatunidenc. Al llarg de cinc dècades, va gravar no pas menys de 1300 cançons per a quatre companyies discogràfiques, i va guanyar l’Oscar al millor actor secundari per la seva actuació a D’aquí a l’eternitat. És un dels autors més exitosos de la història. Va rebre la Medalla Presidencial de la Llibertat de mans del president Ronald Reagan, i es va endur onze premis Grammy, entre altres.
Va perdre la vida l’any 1998 víctima d’un atac de cor.